Witajcie koledzy, jestem trochę zielony, dlatego proszę o wyrozumiałość.
Przestał mi działaś wskaźnik paliwa więc zabrałem się dzisiaj za bak, tak jak przypuszczałem jakimś cudem pływak odpadł.
Pływak szybko znalazłem w baku i zamontowałem go z powrotem, natomiast zdziwił mnie widok czegoś takiego:
[IMG=http://img707.imageshack.us/img707/5150/5a8j.jpg][/IMG]
Co to jest? Normalnie leży na dnie baku do niczego nie przymocowane, ma otworki i po wylaniu paliwa pływa, po jakimś czasie napełnia się i tonie. Rozmiary "tego czegoś" nie pozwalają na wyjęcie z baku. Co to jest i do czego służy?
Co w baku piszczy?
Co w baku piszczy?
"Na świecie nie ma nic bardziej giętkiego ani delikatnego niż woda;
a jednak nie ma też niczego, co przewyższa ją twardością i siłą"
Lao-Tse, chiński mistrz tao
Re: Co w baku piszczy?
Nie jestem pewien do czego to służy, ale powinno być przymocowane. O ile dobrze pamiętam w górnej części zbiornika. Jest tam blaszka do której to się przyczepia - za pomocą wsuwki wiczocznej na zdjęciu.
No to ja pięknie wszystko poskładałem, kabelki polutowałem /przecinałem żeby się nie bawić za dużo/ pozabezpieczałem w koszulki termokurczliwe, ale nie zamontowałem tego plastiku. Oczywiście posprawdzałem dno baku i boki w poszukiwaniu jakiegoś uchwytu, ale nie wpadło mi do głowy że może być u góry....
Jak by ktoś wiedział do czego to służy, będę bardzo wdzięczny. Bo jeśli do niczego to niech na razie leży na dnie jak leżało chociaż domyślam się że właśnie ten element pomógł zdjąć pływak.
Jak by ktoś wiedział do czego to służy, będę bardzo wdzięczny. Bo jeśli do niczego to niech na razie leży na dnie jak leżało chociaż domyślam się że właśnie ten element pomógł zdjąć pływak.
"Na świecie nie ma nic bardziej giętkiego ani delikatnego niż woda;
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”