oil... na wykładzinie :(
oil... na wykładzinie :(
ostatnio dolewałem oleju do silnika i albo źle zakręciłem albo przekręciłem gwint w butelce efekt jest taki że ok 0,5 litra wylało mi się pod nogi kierowcy... ma ktoś pomysł jak to odtłuścić bez rwania całej tapicerki podłogi??
"Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę"
BENCAMP
BENCAMP
nissan7 pisze:ja bym z tym od razu do strażaka uderzył, oni mają detergenty co na plamy oleju na ulicy sypią, zdaje sie tez ze chyba wióry z drewna zasysają wszelkie oleje
to napewno, ale jak zassaja to robia sie kleiste i usuniecie ich z welurów jest jeszcze gorsze niz samego oleju, dobry odkurzacz jak mowił Miastek i dobra chemia i po sprawie
Nissan Patrol GQ
Ja kiedyś poradziłem sobie z podobną dużą plamą ze ZUŻYTEGO oleju następująco:
- wykładzina wyjąłem z auta
- nasączyłem wszystko środkiem do mycia silnika roztarłem szczotką
- miejsce a i przy okazji cała wykładzinę umyłem kercherem, ale bez dyszy rotacyjnej, żeby nie zrobił dziur
- powiesiłem do wyschnięcia
Efekt taki, że nie było śladu po plamie a cała wykładzina wyglądała jak z fabrycznie nowego auta.
Sporo z tym roboty, ale było warto
- wykładzina wyjąłem z auta
- nasączyłem wszystko środkiem do mycia silnika roztarłem szczotką
- miejsce a i przy okazji cała wykładzinę umyłem kercherem, ale bez dyszy rotacyjnej, żeby nie zrobił dziur
- powiesiłem do wyschnięcia
Efekt taki, że nie było śladu po plamie a cała wykładzina wyglądała jak z fabrycznie nowego auta.
Sporo z tym roboty, ale było warto