Ratownik przedmedyczny
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Ratownik przedmedyczny
Tak ostatnio rozmawiałem z Benesem, i padł pomysł, co by może zrobic taki własnie kurs ratownika przedmedycznego [tak to sie chyba nazywa].
Takie umiejętności moga sie bardzo [oby nie ] przydać w sytuacjach ekstremalnych w naszym hobby.
Takie umiejętności moga sie bardzo [oby nie ] przydać w sytuacjach ekstremalnych w naszym hobby.
prezes, po prostu prezes
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Darek... pisze:taki kurs z papierem czy tylko kilka spotkań z kimś kto ma coś do powiedzenia w temacie
Wiesz Darek, w sumie to papier to mi nie potrzebny, choć ..... kto wie ?
Może kiedys ,ktoś może zażądać od organizatorów imprez takiego kwita, Coś Rafał mówił, że kiedyś chyba PCK organizowało takie kursy, lub fundacja Owsiaka
prezes, po prostu prezes
prezes pisze:Darek... pisze:OK - czyli , aby pociągnąć temat dalej trzeba odpowiedzieć na kolejne pytania:
- ilu chętnych??
- czy uczestnicy są zainteresowani - jeśli trzeba będzie zapłacić np 80 zeta
Wiadomo, ze było by lepiej za 1 zet +vat
Czyli odpadają zaświadczenia , certyfikaty itp. pierdoły . Bez kasztanienia ustalamy sobie program , łatwimy pomoce dydaktyczne np. manekina i sami ciągniemy temat lub......
Zapraszamy "fachowca" na jakiś nasz wypad gdzie za wikt i opierunek pouczy nas pierwszej pomocy.
Honker 2324
Tamlin pisze:Kwit do niczego wam się nie przyda. A podobnie jest z Ratownikami Wodnymi „nieść pomoc o każdej porze dnia i nocy przez cały rok ludziom zagrożonym przez wode” i były przypadki pociągnięcia Ratowników do odpowiedzialności którzy odpoczywali sobie nad morzem i nie udzielili pomocy.
i bardzo dobrze
Nieść pomoc jest obowiązkiem każdego, szczególnie jak jest zagrożone życie ludzkie tylko trzeba umieć!!
....
- Tamlin
- Prawdziwy offrołdowiec
Sorrki Benes ale mnie nie zrozumiałeś Ratownik był na wczasach na strzeżonej plaży pełnej ludzi i popijał piwko. Wiec troche dziwne żeby siedział i wpatrywał sie w wode cały czas. A to że znieczulica jest popularna to wiem bo sam wyganiałem ludzi z wody podczas pieknego słońca a stan morza byl zdeka nieodpowiedni do kąpieli. A ludzie co robili kłócili sie a puźniej szli na plaże niestrzeżoną i kładli na ciebie młodego Ratownika lache. A jak coś się stanie to pierwsze pytanko gdzie był ratownik??
Tamlin pisze:Sorrki Benes ale mnie nie zrozumiałeś Ratownik był na wczasach na strzeżonej plaży pełnej ludzi i popijał piwko. Wiec troche dziwne żeby siedział i wpatrywał sie w wode cały czas. A to że znieczulica jest popularna to wiem bo sam wyganiałem ludzi z wody podczas pieknego słońca a stan morza byl zdeka nieodpowiedni do kąpieli. A ludzie co robili kłócili sie a puźniej szli na plaże niestrzeżoną i kładli na ciebie młodego Ratownika lache. A jak coś się stanie to pierwsze pytanko gdzie był ratownik??
OK
....
- Tamlin
- Prawdziwy offrołdowiec
qsma pisze:ale chetnie bym sobie przypomniał podstawy ratownictwa. sie okazało ze niewiele pamietam. papier mam i co z tego??
Jako że wiedza jest ulotna zróbcie kurs, a potem co pół roku imprezkę z elementami pierwszej pomocy i tak co pół roku aby wszyscy pamiętali a co dwa latka nowy kurs dla zapoznania się z nowinkami
Tamlin pisze:qsma pisze:ale chetnie bym sobie przypomniał podstawy ratownictwa. sie okazało ze niewiele pamietam. papier mam i co z tego??
Jako że wiedza jest ulotna zróbcie kurs, a potem co pół roku imprezkę z elementami pierwszej pomocy i tak co pół roku aby wszyscy pamiętali a co dwa latka nowy kurs dla zapoznania się z nowinkami
Póżniej ktoś wypomni że robimy jakieś gej... imprezy
....
Wróć do „Bezpieczeństwo i jazda w terenie”