Sprzęgło wiskotyczne
miastek pisze:Tylko ze pomiedzy nimi tez potrafi zbierac sie syf i nie tylko ogranicza przeplyw powietrza ale dodatkowo je przeciera. Chyba ze sa od siebie bardzo daleko wtedy to faktycznie dosc dobre zabezpieczenie.
Tyle ze u mnie chłodnica mocniej jest pozaklejana od strony wentylatora niz atrapy.
zajebana bo pewnie wiatrak olej z silnika ciągnie w tym przeciekającym padle

- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Willi pisze:widziałem też taki patent by ochronić przed zabrudzeniem - to założył gościu siatkę chyba do regipsów przed chłodnice podobno skuteczne
Miałem kiedyś taką siatktę jeszcze w Toyce, i zdawała zajebiście egzamin.
Jak sie zabrudziła błotem, to szybko sie wyciągało i albo wystarczyło wytrzepanie albo spłukanie wodą.
Siatka była na ramce z drutu.
prezes, po prostu prezes
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Wygląda na to że w końcu zakończyłem temat grzania sie mojego Patrola.
Przyczyną była zajebana chłodnica i nic nie dawało lanie wody przez atrape i przez wentylator.
Dopiero po wyjęciu chłodnicy z auta okazało sie ile w niej błota.
Godzina płukania i w końcu temperatura wróciła do normy.
Przyczyną była zajebana chłodnica i nic nie dawało lanie wody przez atrape i przez wentylator.
Dopiero po wyjęciu chłodnicy z auta okazało sie ile w niej błota.
Godzina płukania i w końcu temperatura wróciła do normy.

Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
miastek pisze: Dopiero po wyjęciu chłodnicy z auta okazało sie ile w niej błota.
Ja u siebie jak wymieniałem chłodnice na nową (stara juz do niczego sie nie nadawała) to pozostałą część układu chłodzenia też płukałem i zgadza się. . . syfu jest tam bardzo dużo. Troche to potrwało zanim rdzawy szlam przestał lecieć

budzik pisze:miastek pisze: Dopiero po wyjęciu chłodnicy z auta okazało sie ile w niej błota.
Ja u siebie jak wymieniałem chłodnice na nową (stara juz do niczego sie nie nadawała) to pozostałą część układu chłodzenia też płukałem i zgadza się. . . syfu jest tam bardzo dużo. Troche to potrwało zanim rdzawy szlam przestał lecieć
Bo trzeba z silnika całą wodę spuścić. Z tyłu, po stronie kierowcy przy skrzyni biegów jest taka specjalna śrubka / zaworek.
Ale to w chłodnicy Ci się ten syf zebrał czy z wierzchu między żeberkami się zapchało i wiatr nie przechodził?
Bo jak w chłodnicy to pomyśl co Ty masz w głowicy, jak czuje się teraz pompa wody i tym podobne pierdółki gdzie krąży woda... przecież tam też musi być kilo szlamu... Swoją drogą to co to był za płyn?
Bo jak w chłodnicy to pomyśl co Ty masz w głowicy, jak czuje się teraz pompa wody i tym podobne pierdółki gdzie krąży woda... przecież tam też musi być kilo szlamu... Swoją drogą to co to był za płyn?
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Czytajcie ze zrozumieniem
Jak miałbym płukać chłodnice od srodka przez atrape
Chłodnica była zajeb... na zewnątrz błotem i był za mały przepływ powietrza
Wewnątrz jest czysta tak jak reszta układu, auto jezdzilo na płynie wiec niby skad mialby sie tam wziasc syf?

miastek pisze:Przyczyną była zajebana chłodnica i nic nie dawało lanie wody przez atrape i przez wentylator.
Jak miałbym płukać chłodnice od srodka przez atrape

Chłodnica była zajeb... na zewnątrz błotem i był za mały przepływ powietrza

Wewnątrz jest czysta tak jak reszta układu, auto jezdzilo na płynie wiec niby skad mialby sie tam wziasc syf?
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer