11 listopada 2014
godz. 12:00 - 14:00 Zwiedzanie gmachu Zachodniopomorskiego Urzędu Wojewódzkiego - podziemia, wieża
(po wcześniejszym dokonaniu zapisów, tel. 91 430 35 79)
ZUW w Szczecinie, Wały Chrobrego 4
http://www.wszczecinie.pl/obchody_swiet ... 20574.html
może ktoś się wybierze, ja jeszcze nie wiem
11 listopada
11 listopada
"Masz niskie ciśnienie... ja Ci je podniosę"
BENCAMP
BENCAMP
Dla pocieszenia Benesa nie tylko ZUW ma nieaktualne dane na stronie odnośnie planowanych spotkań imprez.
Poniżej opis z jednej ze szczecińskich stron:
Spotkania
Spotykamy się w każdy pierwszy czwartek miesiąca o 19:00
najbliższe spotkanie:
05.03.2015 w 'Cafe Popularna'
Szczecin, ul. Panieńska 20 (Podzamcze)
następne spotkania:
02.04.2015, 07.05.2015, 11.06.2015, 02.07.2015
Zapraszamy serdecznie!
Zarząd i członkowie SAT
Poniżej opis z jednej ze szczecińskich stron:
Spotkania
Spotykamy się w każdy pierwszy czwartek miesiąca o 19:00
najbliższe spotkanie:
05.03.2015 w 'Cafe Popularna'
Szczecin, ul. Panieńska 20 (Podzamcze)
następne spotkania:
02.04.2015, 07.05.2015, 11.06.2015, 02.07.2015
Zapraszamy serdecznie!
Zarząd i członkowie SAT
Nissan Pathfinder R51 "Pafik"
WARSZTAT 4X4 SZCZECIN UL.DĄBSKA 28 TEL 602277313
https://www.facebook.com/AUTOMOBILE-KAN ... 281961075/
WARSZTAT 4X4 SZCZECIN UL.DĄBSKA 28 TEL 602277313
https://www.facebook.com/AUTOMOBILE-KAN ... 281961075/
Ze zwiedzaniem budynku ZUW to się tak zrobiło, po kilku aferach (zagubieni wycieczkowicze błąkający się w labiryncie korytarzy, zamknięci przypadkowo w wieży etc.), że dyrektor generalna to obwarowała regulaminami bardzo ścisłymi.
Czyli zwiedzanie tylko z przewodnikiem, po umówieniu min.10 osób, lub dołączeniu do planowanej wycieczki i tylko w godzinach pracy (przeszkoleni przewodnicy są normalnymi pracownikami). No i tylko wyznaczoną trasą.
Istnieje co prawda możliwość zwiedzania poza godzinami lub w dni wolne ale tylko w wyjątkowych przypadkach i tylko za pisemną zgodą generalnej...
Z drugiej strony trudno wymagać od pracowników żeby przychodzili po godzinach wycieczki oprowadzać. Nadgodzin w ZUW nie ma
Poza tym po godzinach budynek od strażników przejmije firma ochroniarska, włączane są wszelkie alarmy no i szlaban.
Z trzeciej strony zobaczyć potężne fundamenty wież na najniższym poziomie podziemi, poruszyć wyobraźnię zamurowanymi przejściami, czy luknąć za widnokrąg dooooookoła Festung Stettin z najwyższej wieży - bezcenne.
Z czwartej zaś strony jak ktoś indywidualnie wpadnie do mnie w godzinach pracy to w miarę swoich możliwości czasowych chętnie oprowadzę gdzie wolno. W sprzyjających okolicznościach także tam gdzie nie wolno...
Czyli zwiedzanie tylko z przewodnikiem, po umówieniu min.10 osób, lub dołączeniu do planowanej wycieczki i tylko w godzinach pracy (przeszkoleni przewodnicy są normalnymi pracownikami). No i tylko wyznaczoną trasą.
Istnieje co prawda możliwość zwiedzania poza godzinami lub w dni wolne ale tylko w wyjątkowych przypadkach i tylko za pisemną zgodą generalnej...
Z drugiej strony trudno wymagać od pracowników żeby przychodzili po godzinach wycieczki oprowadzać. Nadgodzin w ZUW nie ma
Poza tym po godzinach budynek od strażników przejmije firma ochroniarska, włączane są wszelkie alarmy no i szlaban.
Z trzeciej strony zobaczyć potężne fundamenty wież na najniższym poziomie podziemi, poruszyć wyobraźnię zamurowanymi przejściami, czy luknąć za widnokrąg dooooookoła Festung Stettin z najwyższej wieży - bezcenne.
Z czwartej zaś strony jak ktoś indywidualnie wpadnie do mnie w godzinach pracy to w miarę swoich możliwości czasowych chętnie oprowadzę gdzie wolno. W sprzyjających okolicznościach także tam gdzie nie wolno...
Est modus in rebus.