LIFT PATROLA GR
LIFT PATROLA GR
Szanowni GRowcy.
Z czego macie wykonane klocki pomiędzy ramą a budą. Jakie one są wysokie?Może ktoś ma jakis rysunek , bądz opis jak to i z czego wykonać oraz jakie sruby użyć do montażu.
Co sądzicie na temat podkładek pod sprezyny?
Jak to i z czego wykonać, jak ktoś może pomóc to poprosze
Z czego macie wykonane klocki pomiędzy ramą a budą. Jakie one są wysokie?Może ktoś ma jakis rysunek , bądz opis jak to i z czego wykonać oraz jakie sruby użyć do montażu.
Mężczyzni nigdy nie dorastają , tylko im zabawki drożeją...( cyt.)
www.4x4-zachodniopomorskie.pl
DBAŁOŚC O DOBRE IMIĘ SRODOWISKA OFF ROAD POWINNA BYC PRIORYTETEM NASZYCH DZIAŁAŃ
DBAŁOŚC O DOBRE IMIĘ SRODOWISKA OFF ROAD POWINNA BYC PRIORYTETEM NASZYCH DZIAŁAŃ
- kabbbatunio
- Operator wyciagarki
Re: LIFT PATROLA GR
zagzug pisze:Szanowni GRowcy.
http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... 57#1101657
tutaj masz, kumpel booboo zamiesił zdjecia w połowie strony poliliamid dostepny np na
alegro .
No to już wiem z czego to zrobić
A kto mi powie w ilu miejscach jest mocowana buda do ramy w Patrolu GR Y 60 krótkim?
Jakiej srednicy ma byc ten materiał ?
A kto mi powie w ilu miejscach jest mocowana buda do ramy w Patrolu GR Y 60 krótkim?
Jakiej srednicy ma byc ten materiał ?
- qsma
- Weteran bezdrozy
- Kontaktowanie:
Benes pisze:ja mam podkładki zrobione z "boramidu" kupionego w firmie oring (www.oring.pl)
pytanie brzmiało szanowni GRowcy!!
ja mam z polipropylenu, ale tez robiłem z poliamidu. długa buda jest na 8 albo 10 srubach ,niepamietam. krótka tez tak bedzie. mozesz sobie podpatrzyc u mnie mam 5 cm lift budy na srubach chyba 12 mm 8,8. jest lekki kłopot z srubami z tyłu bo maja nakretki na stałe w budzie. a i podkładki nad sprezyny tyz 5 cm.
qsma pisze:Benes pisze:ja mam podkładki zrobione z "boramidu" kupionego w firmie oring (www.oring.pl)
pytanie brzmiało szanowni GRowcy!!
ja mam z polipropylenu, ale tez robiłem z poliamidu.
To w końcu z czego polecasz?
podziel się wiedzą i doświadczeniem
-czy podkładki nad sprężyny masz podobne do tych?
http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... cts_id=467
-czy jakieś dodatkowe modyfikacje typu (dłuższe przew. ham.)
-czy podkładki nad sprężyny masz podobne do tych?
http://www.extrem4x4.pl/sklep4x4/produc ... cts_id=467
-czy jakieś dodatkowe modyfikacje typu (dłuższe przew. ham.)
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Panowie "motacze"
A może tak byscie wykazali sie choć znikomą operatywnością. I troche sami ruszyli głowami.
Wszystko zalezy od tego, o ile chcecie "wyliftować" swoje nadwozie, i wtedy bedziecie wiedzieć czy trzeba wydłużać przewody hamulcowe , wajchy od biegów, przewody paliwowe, opuszczać chłodnice etc.
Poznajcie najpierw swoje auta, a potem gdy juz posiądziecie o nich tę "tajemną" wiedzę, zacznijcie "motać"
Nalezy sobie zadac jeszce jedno pytanie.
W jakim celu chcecie liftować nadwozia ? moze wystarczy samo podniesienie na spręzynach.
A może tak byscie wykazali sie choć znikomą operatywnością. I troche sami ruszyli głowami.
Wszystko zalezy od tego, o ile chcecie "wyliftować" swoje nadwozie, i wtedy bedziecie wiedzieć czy trzeba wydłużać przewody hamulcowe , wajchy od biegów, przewody paliwowe, opuszczać chłodnice etc.
Poznajcie najpierw swoje auta, a potem gdy juz posiądziecie o nich tę "tajemną" wiedzę, zacznijcie "motać"
Nalezy sobie zadac jeszce jedno pytanie.
W jakim celu chcecie liftować nadwozia ? moze wystarczy samo podniesienie na spręzynach.
prezes, po prostu prezes
Tak masz 100% racji, ale praktyka i już wcześniejsze doświadczenia zapobiegają niepotrzebnym wydatkom i wypadkom. W moim wypadku chce delikatnie podnieść "autobus" póki co na tulejach nad sprężynami, jeżeli będzie mało wtedy dopiero lift budy. Najważniejsza dla mnie informacja czy takie dystanse kiedyś komuś się przesuneły w kielichu.
- qsma
- Weteran bezdrozy
- Kontaktowanie:
Benes pisze: z tego samego gówna są zrobione wszystkie samochody
z gówna (gównolitu) zrobione sa tylko uazy a dziadem faktycznie jestem nawet DZIADEM BOROWYM, ale na innym forum ( paintbalowym)
prezes pisze: ani nie znam nikogo kto by tak podnosił, .
ale kasztanisz i kłamiesz. ja tak mam podniesione auto i nic mi sie nie wysuwa. chyba ze wstawisz amorki metrowe mam dokładnie takie podkładki jak na stronie extrema 4x4, tyle ze sam robiłem i sa o połowe tansze
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”