Dzięki gszyp,
Wychodzi na to że padł jeden zaworek, Jak mam difflock on to jeden zaworek zasysa, jak przełączę na off nie zasysa żaden zaworek. Diffa odblokowałem przełączając rurki, ale na dłuższą metę tak się nie da. Jest jakiś sposób na zregenerowanie zaworka? ewentualnie leży u kogoś w szufladzie jakiś zbędny w dobrej cenie?
Samozałączający się Diff Lock w Patrolu Y60
No właśnie Mikołaj, próbowałem... ale poodginać te blaszki to jakaś masakra, mimo to podjąłem próbę i zacząłem się zastanawiać jak to potem pozaginam więc dałem sobie spokój. Myślicie że powinienem na stałem podpiąć odwrotnie, żeby się sam diff nie zapiął tak jak na początku tematu?
"Na świecie nie ma nic bardziej giętkiego ani delikatnego niż woda;
a jednak nie ma też niczego, co przewyższa ją twardością i siłą"
Lao-Tse, chiński mistrz tao
a jednak nie ma też niczego, co przewyższa ją twardością i siłą"
Lao-Tse, chiński mistrz tao
Witamy.
Na początek zapraszamy do:
http://4x4.szczecin.pl/forum/viewtopic. ... start=1000
Co do blokady to czy kontrolka zapala się czy miga?
Jak się zapala to oznacza, że siłownik blokady przemieszcza się w położenie do jej zapięcia. Jeżeli pomimo tego blokada nie działa to może być tylko jej mechaniczne uszkodzenie.
Na początek zapraszamy do:
http://4x4.szczecin.pl/forum/viewtopic. ... start=1000
Jak się zapala to oznacza, że siłownik blokady przemieszcza się w położenie do jej zapięcia. Jeżeli pomimo tego blokada nie działa to może być tylko jej mechaniczne uszkodzenie.
LSD pisze:Witamy.
Już się porawiłem . Przepraszam
Tak kontrolka sie pali miga tylko abs, ale tak jak pisałem blokada jest sprawna ponieważ jak wyjmę wtyczke od elektrozaworu to wtedy sie zapina na stałe
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”