Regeneracja turbiny
Regeneracja turbiny
Jak w temacie. Turbina patrol 160-ka 3.3. Możecie kogoś polecić z okolic Szczecina.
Re: Regeneracja turbiny
darek.z pisze:Jak w temacie. Turbina patrol 160-ka 3.3. Możecie kogoś polecić z okolic Szczecina.
Huraaa! Darek wreszcie przestanie przpalać olej i kopcić duszącym białym dymem
Wreszcie będzie można za nim jechać w kolumnie
Co do regeneracji to w Szczecinie chba nie ma zaufanego warsztatu. Pamiętam, że Qsma regenerował w Żółtym i było dobrze. Zapytaj się go gdzie.
www.cartur.pl
Daleka 10
85-861 Bydgoszcz
tel: 52 345 15 87
Myślę że nie trzeba tego wysyłać na PW, jak bym się mylił i tym samym naruszył czyjeś interesy proszę o interwencję.
Daleka 10
85-861 Bydgoszcz
tel: 52 345 15 87
Myślę że nie trzeba tego wysyłać na PW, jak bym się mylił i tym samym naruszył czyjeś interesy proszę o interwencję.
- piotrekradziszewo
- 4X4 Szczecin
Po pierwsze turbina sama z siebie się nie psuje. W większości przypadków jest to po prostu wina użytkownika, deptanie na zimnym silniku, nie studzenie turbo po trasie, ciągłe dodawanie i puszczanie gazu, PSJ czyli główny morderca turbin (Pizdowaty Styl Jazdy), zapchany katalizator, nieszczelności w wężykach np do aktuatora.
Naprawa auta z uszkodzoną turbiną nie polega tylko na jej wymontowaniu, regeneracji i montażu. Należy bezwzględnie usunąć usterki które spowodowały uszkodzenie turbiny: nowe wężyki, płukanie kata albo jego wymiana, w niektórych autach zapycha się wężyk zasilający turbo w olej bo np na wylocie producent montuje sitko.
Owszem, regenerują to ludzie i mają prawo coś zepsuć co zaowocuje tym że turbo znowu zawiedzie. Ja regeneruje w turbotechnice i jestem zadowolony. Ciężko stwierdzić czy ceny mają konkurencyjne ale robotę robią dobrą, nie miałem żadnych problemów z nimi, na czas i zawsze mówią co spowodowało awarię żeby łatwiej było usunąć potencjalne usterki.
Naprawa auta z uszkodzoną turbiną nie polega tylko na jej wymontowaniu, regeneracji i montażu. Należy bezwzględnie usunąć usterki które spowodowały uszkodzenie turbiny: nowe wężyki, płukanie kata albo jego wymiana, w niektórych autach zapycha się wężyk zasilający turbo w olej bo np na wylocie producent montuje sitko.
Owszem, regenerują to ludzie i mają prawo coś zepsuć co zaowocuje tym że turbo znowu zawiedzie. Ja regeneruje w turbotechnice i jestem zadowolony. Ciężko stwierdzić czy ceny mają konkurencyjne ale robotę robią dobrą, nie miałem żadnych problemów z nimi, na czas i zawsze mówią co spowodowało awarię żeby łatwiej było usunąć potencjalne usterki.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Student, to już nie Cartech z Bydgoszczy? Dlaczego?
Pisząc 'Turbotechnika' masz na myśli to: http://www.turbotechnika.eu/ czy to http://turbotechnika.prv.pl/ ?
Niby to samo, ale zupełnie inne
Pisząc 'Turbotechnika' masz na myśli to: http://www.turbotechnika.eu/ czy to http://turbotechnika.prv.pl/ ?
Niby to samo, ale zupełnie inne
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Ja daje do tej drugiej, na janickiego.
Czemu nie Bydgoszcz?
- daleko, trzeba wysyłać paczką
- paczka idzie dzień, wraca dzień a to już dwa dni
- w razie W nie ma kogo opier** personalnie tylko przez telefon usłyszeć że to nie ich wina
- kontakt w 4 oczy, możliwość omówienia sposobu regeneracji (regeneracja, wymiana środka na nowy itp)
Czemu nie Bydgoszcz?
- daleko, trzeba wysyłać paczką
- paczka idzie dzień, wraca dzień a to już dwa dni
- w razie W nie ma kogo opier** personalnie tylko przez telefon usłyszeć że to nie ich wina
- kontakt w 4 oczy, możliwość omówienia sposobu regeneracji (regeneracja, wymiana środka na nowy itp)
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Ja robię na bieszczadzkiej i nie miałem jeszcze problemów.
W kardanie podobno wkładane bebechy to chińskie zamienniki ale tylko tak słyszałem od paru osób.
W kardanie podobno wkładane bebechy to chińskie zamienniki ale tylko tak słyszałem od paru osób.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Na Janickiego robiłem kiedyś wał przedni do Hiszpana. Nazwywało sie to wtedy jakos trzyliterowo.
I powiem Wam,że nigdy więcej bym do tego papraka nic nie oddał.
Skasował mnie więcej jak w Kardanie, a wał się rozsypał po dwóch miesiącach [tzn dostał dużego luzu].
Gość mi wymieniał "suwak" tzn wieloklin na przednim wale, wyciął oryginalny i wstawił jakiś "zajebiście mocny i markowy" bo to do terenówki .
I powiem Wam,że nigdy więcej bym do tego papraka nic nie oddał.
Skasował mnie więcej jak w Kardanie, a wał się rozsypał po dwóch miesiącach [tzn dostał dużego luzu].
Gość mi wymieniał "suwak" tzn wieloklin na przednim wale, wyciął oryginalny i wstawił jakiś "zajebiście mocny i markowy" bo to do terenówki .
prezes, po prostu prezes
Wróć do „Warsztaty samochodowe”