Przewody hamulcowe i paliwowe
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Przewody hamulcowe i paliwowe
Eloł-sreloł dziewczęta.
Gdzie zanabyć przewody hamulcowe i paliwowe na metry
Chodzi o rozmiar do Patrola.
Ma kto jaką tanią metę na takie rółki bo ceny z alledrogo już poznałem i są wysoce nie przekonywujące.
Gdzie zanabyć przewody hamulcowe i paliwowe na metry
Chodzi o rozmiar do Patrola.
Ma kto jaką tanią metę na takie rółki bo ceny z alledrogo już poznałem i są wysoce nie przekonywujące.
prezes, po prostu prezes
Re: Przewody hamulcowe i paliwowe
Rozumiem, że pytasz o przewody metalowe (miedziane)?
Obawiam się, że ceny na Allegro są standardowe i dużo taniej nie dostaniesz.
Poza tym czy 7-10 zł za metr to dużo?
Jakbyś sam chciał kombinować z przewodami to mam zagniatarkę do końcówek.
Obawiam się, że ceny na Allegro są standardowe i dużo taniej nie dostaniesz.
Poza tym czy 7-10 zł za metr to dużo?
Jakbyś sam chciał kombinować z przewodami to mam zagniatarkę do końcówek.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Drogie Bravo... po ponownym skręceniu rurki z cylinderkiem hamulcowym cieknie aż miło. Próbowałem rozkręcać i ustawiać inaczej rurkę (mając nadzieję ze dopasuje się do stożka tak jak było wcześniej), próbowałem na chama dokręcić - bez powodzenia. Coś, gdzieś 'się zepsuło'. Pytanie co jest bardziej prawdopodobne - stalowa rurka czy cylinderek?
Chciałbym uniknąć wymiany cylinderka na nowy i zastanawiam się czy w tym przypadku sprawdziło by się wstawienie krótkiej miedzianej rurki pomiędzy stalową a cylinderek? Teoretycznie przy solidnym skręceniu miedź powinna się dopasować, ale mogę się mylić, a nie mam teraz jak sprawdzić tego w praktyce
Chciałbym uniknąć wymiany cylinderka na nowy i zastanawiam się czy w tym przypadku sprawdziło by się wstawienie krótkiej miedzianej rurki pomiędzy stalową a cylinderek? Teoretycznie przy solidnym skręceniu miedź powinna się dopasować, ale mogę się mylić, a nie mam teraz jak sprawdzić tego w praktyce
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
No cóż, po rozebraniu pacjenta na części pierwsze okazało się że cylinderek się zdupcył. Na przewodzie nie widać, ani nie ma wyczuwalnych zniekształceń. Pewnie na wszelki wypadek kupię przewód, ale mam nadzieję że nie będzie konieczności wymiany.
Może ktoś polecić sprawdzony zestaw do zarabiania końcówek, oczywiście za rozsądne pieniądze. Nikt z sąsiadów nie ma, a robienie kilkudziesięciu km żeby dorobić rurkę bywa irytujące.
Szukam też trwałych kluczy do przewodów hamulcowych. Klucz marki 'Corona' poległ przy odkręcaniu
Może ktoś polecić sprawdzony zestaw do zarabiania końcówek, oczywiście za rozsądne pieniądze. Nikt z sąsiadów nie ma, a robienie kilkudziesięciu km żeby dorobić rurkę bywa irytujące.
Szukam też trwałych kluczy do przewodów hamulcowych. Klucz marki 'Corona' poległ przy odkręcaniu
ostatnio kupiłem takie cos http://allegro.pl/zestaw-do-zarabiania- ... 34801.html
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Wypożyczanie to dobry pomysł, ale mając warsztat ~80 km od Sz-na raczej się nie sprawdzi, zwłaszcza że nie tylko ja w nim działam, o wiele częściej coś dłubie ojciec lub brat. Dlatego biorę pod uwagę kupno, na szczęście są to narzędzia na które nie trzeba wydać połowy wypłaty.
Tylko co wybrać?
Paweł, te klucze stanleya na ile wycenili?
Tylko co wybrać?
Paweł, te klucze stanleya na ile wycenili?
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
przem68 pisze:... tylko o to, że do przewodów hamulcowych są specjalite oczkowe klucze z wycieciem.
...a weź przeczytaj kilka postów wyżej o jakie klucze pytałem. Ten który miałem kosztował coś koło 20 zł w sklepie motoryzacyjnym i miał być zaj.bisty. Jak się potem okazało przez net można było go kupić za ~5 zł
A taki KING TONY to dobry klucz? Sądząc po cenie (26 zł + 25 za dostawę) to pewnie tak
No ja mam takie coś:
http://www.kingtony.com.pl/kpl_kluczy_d ... _6550.html
Jak te klucze nie dają rady (a zdarza się) to trzeba ciąć!
Poza tym ta firma w/g jakiegoś tam rankingu wypada bardzo korzystnie. Większość warsztatu mam z tej firmy i jestem zadowolony
http://www.kingtony.com.pl/kpl_kluczy_d ... _6550.html
Jak te klucze nie dają rady (a zdarza się) to trzeba ciąć!
Poza tym ta firma w/g jakiegoś tam rankingu wypada bardzo korzystnie. Większość warsztatu mam z tej firmy i jestem zadowolony
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Preziu pytał o miedziane, a ja spytam o poliamidowe przewody paliwowe cięte z metra, można je kształtować na gorąco; ostatnio opowiadał mi o tym gość w Agromie, podobno rozwiązanie powszechnie stosowane w maszynach rolniczych, ciężarówkach itp. Cena kilka zł/m.
Wiecie coś więcej o tym rozwiązaniu?
Wiecie coś więcej o tym rozwiązaniu?
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”