Własne wyroby wędliniarskie
Preziu, przejedz sie na Akademie Rolnicza na Kazimierza Krolewicza. Dojezdzajac do parkingu zobaczysz drogowskaz na sklep miesny.
W Dobrej, to co pisze Kaska, sa wyroby stamtad wlasnie. Jestem zafascynowany. Wychodze stamtad zawsze z kilkukilogramowa siata zostawiawszy 5-6 dych. A smak... palce lizac. Polecam cienkie biale kielbaski podsmazane na maselku
Na strone podana przez Jacka trafilem juz jakis czas temu, ale stamtad jakims przypadkiem znalazlem przekierowanie na http://republika.pl/moonshine_still/
Bardziej mnie zinspirowało
W Dobrej, to co pisze Kaska, sa wyroby stamtad wlasnie. Jestem zafascynowany. Wychodze stamtad zawsze z kilkukilogramowa siata zostawiawszy 5-6 dych. A smak... palce lizac. Polecam cienkie biale kielbaski podsmazane na maselku
Na strone podana przez Jacka trafilem juz jakis czas temu, ale stamtad jakims przypadkiem znalazlem przekierowanie na http://republika.pl/moonshine_still/
Bardziej mnie zinspirowało
Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.
4.2 DONKEY
4.2 DONKEY
ze znanych mi dostawców polecam , wymieniony tu już sklepik z Dobrej przy ul .Granicznej.
Kiedyś wydawało mi się ,że drogo, ale... przed chwilą zrobiłem rozeznanie w miejskich mięsnych i okazuje się ,że 40 -48 PLN za kg czegoś co wygląda dobrze ,to normalna cena
Swoje doświadczenia w mięsnych przetworach postanowiłem rozszerzyć o wędzonki z dziczyzny . Już znalazłem gościa który bez całych tomów zapisanych instukcjami , tabelkami i przelicznikami - potrafi wędzić na gorąco . Pierwsze mięsko już się moczy w zalewie , a w czwartek wędzenie...
Kiedyś wydawało mi się ,że drogo, ale... przed chwilą zrobiłem rozeznanie w miejskich mięsnych i okazuje się ,że 40 -48 PLN za kg czegoś co wygląda dobrze ,to normalna cena
Swoje doświadczenia w mięsnych przetworach postanowiłem rozszerzyć o wędzonki z dziczyzny . Już znalazłem gościa który bez całych tomów zapisanych instukcjami , tabelkami i przelicznikami - potrafi wędzić na gorąco . Pierwsze mięsko już się moczy w zalewie , a w czwartek wędzenie...
Honker 2324
Wróć do „Kącik twórczosci offroadowej”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości