OIL jaki???
olej silnikowy
http://www.valvolineeurope.com/polish/p ... g/cid(1846)/vr1_racing_10w-60
w Szczecinie mozna go dostac za 130pln/5ltr +20pln wysylka lub 150pln odbior z hurtowni.
http://www.valvolineeurope.com/polish/p ... g/cid(1846)/vr1_racing_10w-60
w Szczecinie mozna go dostac za 130pln/5ltr +20pln wysylka lub 150pln odbior z hurtowni.
Ostatnio zmieniony pn 26 mar, 2012 przez TYPHOON, łącznie zmieniany 1 raz.
XJ 4.0/FZJ 4.5
- siva explozja
- menager wklejonych
-
- Sympatyk 4x4 Szczecin
do silnika - fakt nie napisałem tego sorki
nie dyskutuje nad wyższością minerala - półsyntetyka - syntetyka ponieważ, mimo że landek to rocznik 95 wiem że półsyntetyk jest OK taki był, taki lałem i taki chcę nalać.
Chodzi mi jaką firmę wybrać gdyż nie mam zielonego pojęcia. Wcześniej nalałem jakiś z serwisu forda ale już nie mają półsyntetyka... zródełko wyschło
nie dyskutuje nad wyższością minerala - półsyntetyka - syntetyka ponieważ, mimo że landek to rocznik 95 wiem że półsyntetyk jest OK taki był, taki lałem i taki chcę nalać.
Chodzi mi jaką firmę wybrać gdyż nie mam zielonego pojęcia. Wcześniej nalałem jakiś z serwisu forda ale już nie mają półsyntetyka... zródełko wyschło
....
olej castrol , mobil , elf i tym podobne w opakowaniach 4l są rozlewane w polsce w 5l to czechy
kup sobie valvoline max life , ravenola - mają w focie albo motula z dodatkiem ceramitu - jest drogi mają go w autopartnerze koło csv
możesz kupić po mojch upustach
ja osobiście mam w swoich autkach pełny syntetyk i dodatki
kup sobie valvoline max life , ravenola - mają w focie albo motula z dodatkiem ceramitu - jest drogi mają go w autopartnerze koło csv
możesz kupić po mojch upustach
ja osobiście mam w swoich autkach pełny syntetyk i dodatki
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Od dawna leje do wszystkiego castrola do nowszych 5w30 a do parchów i temu podobnych 10W40 magnatec.
W ostoji jest taka hurtownia gdzie tanio go sprzedają i sprowadzają z niemiec.
Wcześniej jeździłem na jakimś badziewiu i po uruchomieniu waliły popychacze od czasu zalania castrola temat znikł.
I nigdy w życiu nie lej minaralnego syfu!!!
Oleje syntetyczne istnieją od bardzo dawna tylko klasy jakości się zmieniły.
W ostoji jest taka hurtownia gdzie tanio go sprzedają i sprowadzają z niemiec.
Wcześniej jeździłem na jakimś badziewiu i po uruchomieniu waliły popychacze od czasu zalania castrola temat znikł.
I nigdy w życiu nie lej minaralnego syfu!!!
Oleje syntetyczne istnieją od bardzo dawna tylko klasy jakości się zmieniły.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
no wlasnie ,czyli do off-road w sam raz.KacperS pisze:Typhoon ten 10W60 co pokazales to do startów w baja 1000 prędzej sie nadaje
A dodatkowo jak LSD/Mikolaj powiedzial czesto czyli regularnie. Ja bede teraz robil wymiane po 3500km ale rok juz minal.
Czytalem,ze ten olej sprawdza sie tez w uturbionych benzyniakach.
XJ 4.0/FZJ 4.5
Myślę, że każdy tutaj pisze o konkretnym (swoim) aucie. Oleje niestety a może stety nie są uniwersalne. Ja proponuję, zajrzeć do instrukcji auta i przeczytać jaki olej zaleca producent auta.
Podejrzewam, że do Landka będzie coś około 10W40 SEMI.
Teraz wystarczy wybrać markę oleju.
Moje zdanie jest takie, że w chwili obecnej każdy liczący producent oleju nie może sobie pozwolić na kipską jakość. To też dotyczy polskich producentów.
Dlatego leję to co znam i jest niedrogie - Platinium Orlena. Do 4,2D jednorazowo wchodzi prawie 10 litrów, więc cena ma znaczenie, szczególnie przestrzegając reżimu wymiany co 5000 km
Podejrzewam, że do Landka będzie coś około 10W40 SEMI.
Teraz wystarczy wybrać markę oleju.
Moje zdanie jest takie, że w chwili obecnej każdy liczący producent oleju nie może sobie pozwolić na kipską jakość. To też dotyczy polskich producentów.
Dlatego leję to co znam i jest niedrogie - Platinium Orlena. Do 4,2D jednorazowo wchodzi prawie 10 litrów, więc cena ma znaczenie, szczególnie przestrzegając reżimu wymiany co 5000 km
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Benes pisze:miastek pisze:W ostoji jest taka hurtownia gdzie tanio go sprzedają i sprowadzają z niemiec.
ale doliczają +10 za odbiór osobisty
na to samo wychodzi w moto-tech i nie trzeba jechać za miasto
Ja mam blisko i jak biorę 15-20 litrów to mnie za odbiór nie kasują.
Jak chcesz to mogę podjechać i kupić też dla ciebie bo u mnie wymiana nadchodzi. Będzie taniej przy większej ilości. Ile Ty go potrzebujesz.
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer