Reksio
Tanto pisze:Dobierając linę pamiętaj o tym że do tej pory Reksio robił za samobieżną wyciągarkę i wyciągał nie tylko sam siebie, ale i auta ważące ok. 2,5 tony.
...a jak szarpał jakiegoś 'ciężkiego dżipa' to rozwalił sobie napęd.
W Patrolu oryginalny mechanik ma linę 8,5mm. Na wszelki wypadek daj 10mm, będziesz mógł ciągnąć dwa Patrole na raz
Tylko miętką, żeby się dobrze ciągało.
Re: Reksio
Abo pisze:A, i szyba mu się będzie kładła spowrotem, tak dla szpanu latem
będzie mu się kładkła do .... pierwszego razu kiedy ją położysz i pojedziesz szpanować
zerwie ci perukę ze łba, wgnieciei ci gałki oczne do móżdżydła i ci przejdzie szpanowanie
Już ten etap przeszedłem i .... powiększyły mi się tylko zakola od tego
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro.
Darek... pisze:Abo pisze:Mój też ma być lekka, ciężką już mam.
Postawię na linę 8mm
no bez jaj w mechaniku 8 mm to weź go zdemontuj...
PS
zostaw tą co była
Są 8 i są 8.
Porządne 8 mm wystarczy dla Reksia i zapewne będzie lepsze niż 12 mm ze sklepu metalowego na rogu.
Tak jak napisałem 8,5 jest w Patrolu / Safari w oryginalnym mechaniku. Już wiele rzeczy połamałem i pourywałem tą wyciagarką, łącznie z ramą, a lina dalej cała.
Zapewne lina jest z tych porządnych
Re: Reksio
przem68 pisze:zerwie ci perukę ze łba, wgnieciei ci gałki oczne do móżdżydła i ci przejdzie szpanowanie
Zapomniałeś o niewątpliwej korzyści - dodatkowa porcja żywego białka z muszek rozbijających się o uzębienie
A tak poważenie to położona szybka jest wypaśna, pod warunkiem, że w czasie pięknej pogody, w lesie przy prędkości ściśle kontemplacyjno- filozoficznej, a i tu należy uważać na muszki i błotko.
A przy okazji, zagłosowałam na linę 10, ponieważ jak napisał Tanto, znając życie, może się zdarzyć, że Reksio będzie wyciągał z błotka jakiegoś pancernika.
Ostatnio zmieniony pn 27 lut, 2012 przez fruzia, łącznie zmieniany 1 raz.
No dopóki nie napisałem że bym postawił na 8 to miałem niewiele głosów
Liny są robione (atestowane a nie do ogródka) w wykonaniu 1570, 1770, 1960, 2160 N/mm2, no i tam jesze pośrednia.
Zaletą liny cieńszej jest oszczędzanie pilota,
lina 10mm w standardzie 1770 to 5T
lina 9mm w standardzie 1960 to 4,6T
OKOŁO!
Linę mam trochę uszkodzoną więc na razie zostawię, ale pewnie niedługo będę wymieniał tak że proszę jeszcze głosować
A tak myślałem żeby kupić nieodkrętną 8mm w wykonaniu 2160... co najmniej 222 druty
Liny są robione (atestowane a nie do ogródka) w wykonaniu 1570, 1770, 1960, 2160 N/mm2, no i tam jesze pośrednia.
Zaletą liny cieńszej jest oszczędzanie pilota,
lina 10mm w standardzie 1770 to 5T
lina 9mm w standardzie 1960 to 4,6T
OKOŁO!
Linę mam trochę uszkodzoną więc na razie zostawię, ale pewnie niedługo będę wymieniał tak że proszę jeszcze głosować
A tak myślałem żeby kupić nieodkrętną 8mm w wykonaniu 2160... co najmniej 222 druty
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”