Panowie, potrzebuje pociąć na "talarki" kłode brzozową. Średnica kłody około 20 cm. Grubość "plasterków" około 3 cm.
Ma ktos taka piłę, coby sprostała temu zadaniu ?
Musze to być "gładkie" cięcia.
Potrzeba
Re: Potrzeba
prezes pisze:Panowie, potrzebuje pociąć na "talarki" kłode brzozową. Średnica kłody około 20 cm. Grubość "plasterków" około 3 cm.
A pytales w jakims tartaku?
Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.
4.2 DONKEY
4.2 DONKEY
Hm… parę lat się bawię pracą przy drewnie , to się wypowiem . Robiłem kiedyś stojaki z brzozy . Rzeczywiście , jak napisał Benes , nie jest to łatwe. Po pierwsze ,zdobyć odpowiedni materiał – młode drzewo rosnące w słonecznym miejscu (jasna kora) . Po drugie , w dłużycy podsuszone ale nie za bardzo bo kora odejdzie podczas cięcia. Następnie cięcie ostrą (prawidłowo naostrzoną piłą) przez wprawnego pilarza , podsuszenie (ale bez słońca i wysokich temp) następnie szlif (można zanabyć tarczki do szlifierki kątowej) i szybko pokrywamy lakierem .
Super efekt a ewentualne pęknięcia dodają tylko uroku Oczywiście jak coś skopiemy to pęknie na pół albo kora odlezie .
SIĘ NAGADAŁEM …
Super efekt a ewentualne pęknięcia dodają tylko uroku Oczywiście jak coś skopiemy to pęknie na pół albo kora odlezie .
SIĘ NAGADAŁEM …
Honker 2324
Re: Potrzeba
prezes pisze:Panowie, potrzebuje pociąć na "talarki" kłode brzozową. Średnica kłody około 20 cm. Grubość "plasterków" około 3 cm.
zapytaj Bobaka...