Witam.
Mam pytanie - może mi ktoś pomoże.
Najprawdopodobniej rozszczelniła mi się (pękła czy jaki ch...) instalacja wodna w mieszkaniu.
Rury są zalane w podłodze, no i właśnie gdzieś tam to nastąpiło.
Czy ktoś z was wykonuje, bądź zna kogoś, kto jest w stanie bezinwazyjnie uszczelnić taką rurę?
Czyli najprościej mówiąc zalać chemią i wykonać potem ( no i przedtem) próbę ciśnieniową?
Nie chciał bym brać się od razu za kucie łazienki, tym bardziej że zostawiam z tym żonę na 3 tygodnie ( praca panie, praca).
HELP!!!!
665 301 346 robert
instalacja wodna w mieszkaniu
- marcin roadb...
- Sympatyk 4x4 Szczecin
Witam .czy to rura od wody pitnej czy od ogrzewania . metody na uszczelnianie ( skuteczne ) rur bezinwazyjne nie ma !!! ( sypanie fusów od kawy i inne tp... to mit) tym bardziej że chcesz jeszcze próbe cisnieniową .
pozostaje zlokalizowanie przecieku ( specjalny sprzet - dzwiekowy lub na ciepło) ustalenie przyczyny ( raczej rury same siebie nie pękaja , chyba że starośc je dopada) i naprawić
zazwyczaj wystarczy zniszczenie jednego kafla .
pozdrawiam
pozostaje zlokalizowanie przecieku ( specjalny sprzet - dzwiekowy lub na ciepło) ustalenie przyczyny ( raczej rury same siebie nie pękaja , chyba że starośc je dopada) i naprawić
zazwyczaj wystarczy zniszczenie jednego kafla .
pozdrawiam
jesli czujesz sie dobrze nie martw sie ! napewno ci przejdzie
wrang jk, cherokee xj
wrang jk, cherokee xj
Teraz sprawa wyglada tak, że potrzebuję kogoś, kto wykona mi TYLKO próbę ciśnieniową instalacji w mieszkaniu. Badanie termowizyjne nic nie wykazało, a zalania mają dziwny związek z opadami w ostatnim czasie. Chodzi o to, by udowodnić debilom, że problem leży wszędzie, tylko nie w moim mieszkaniu.
Jak ktoś zna kogoś takiego , to proszę o info.
Jak ktoś zna kogoś takiego , to proszę o info.