Zniszczyłem niezniszczalne :)
Zniszczyłem niezniszczalne :)
Wszyscy się chwalą co naprawiają, poprawiają, udoskonalają w swoich autach, to jak tak troche przewrotnie...
Udało mie się zabić "niezniszczalny" 4,2D w moim Parchu.
Myślę, że niewiele osób może się tym pochwalić, więc ja się chwalę
Za parę dni odbędzie się sekcja i okaże się co i jak. Wszystko wskazuje na zatarcie na 1 cylindrze. Pytenie tylko co było przyczyną?
Udało mie się zabić "niezniszczalny" 4,2D w moim Parchu.
Myślę, że niewiele osób może się tym pochwalić, więc ja się chwalę
Za parę dni odbędzie się sekcja i okaże się co i jak. Wszystko wskazuje na zatarcie na 1 cylindrze. Pytenie tylko co było przyczyną?
No i wszystko wskazuje na to, że przyczyna znaleziona...
Pękł wężyk podciśnienia sterujący pompą wtryskową. W Moim Parchu dawka paliwa sterowana jest różnicą ciśnien za i przed przepustnicą. Jak pękł wężyk to pompa zaczeła paliwo lać wiadrami do silnika...
Pech chciał, że stało się to w nocy podczas szybkigo pomykania po autostradzie (ok 140 km/h). Jakby było jasno to pewnie zobaczył bym ogromną czarną chmurę za mną. Jechałem tak pewnie kilka-kilkanaście kilometrów i bardzo bogata miesznaka zrobiła swoje. Niestety zobaczyłem, że coś jest nie tak, jak tłoki już "spuchły" a silnik zaczął tracić moc...to były jego ostatnie chwile.
Awaria części za 5 zł spowodowała 1000x większe wydatki
Ze starego bloku zrobie stolik ze szklanym blatem , tylko najpierw muszę wzmocnić podłogę w salonie
Pękł wężyk podciśnienia sterujący pompą wtryskową. W Moim Parchu dawka paliwa sterowana jest różnicą ciśnien za i przed przepustnicą. Jak pękł wężyk to pompa zaczeła paliwo lać wiadrami do silnika...
Pech chciał, że stało się to w nocy podczas szybkigo pomykania po autostradzie (ok 140 km/h). Jakby było jasno to pewnie zobaczył bym ogromną czarną chmurę za mną. Jechałem tak pewnie kilka-kilkanaście kilometrów i bardzo bogata miesznaka zrobiła swoje. Niestety zobaczyłem, że coś jest nie tak, jak tłoki już "spuchły" a silnik zaczął tracić moc...to były jego ostatnie chwile.
Awaria części za 5 zł spowodowała 1000x większe wydatki
kogut pisze:kiedy pogrzeb
Ze starego bloku zrobie stolik ze szklanym blatem , tylko najpierw muszę wzmocnić podłogę w salonie
student pisze:Mikołaj... to czym Ty pojedziesz na tą Ukrainę? W którym aucie rozleciał się silnik? W safari?
Rozleciał, a dokładnie mówiąc zajeździłem silnik w Patrolu Longu. Na Ukrainę jedziemy właśnie nim:)
Nowy silnik już czeka w garażu. W przyszły weekend znajdzie się pod maską.
Przez chwilę była opcja wyjazdu Safari (krótkim) ale było by to mocno hardkorowe
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”