nasz krótki GRek przyjechał do polszy rok temu z Holandii, stajac się jego drugim już właścicielem w kraju, trafił do mnie wciąż jako ciężarówka 2 osoby tyle że bez przegrody.
Iras pięknie wstawił nam z tyłu po bokach szyby zamiast blachy, pięknie wstawił trzeci rząd siedzeń z Longa jako tylną kanapę, z pasami itd że mucha nie siada - nawet kolor się zgadza (brudnoszary hehe).
Gdzie i jak w okolicy Sz-na mogę to oficjalnie zalegalizować i to tak żeby mnie diagnosta nie zastrzelił za nieco mało legalne zdeżaki, wystające koła, tylne lampy robocze i inne bajery o przeznaczeniu nie zrozumiałym dla policmajstra przy kontroli.
Z tego co się dowiadywałem to samo wkładanie tego fotela winno być robione przez jakichś uprawnionych speców - jak tak jest to niech rozbiorą i wstawią jeszcze raz - ma być dobrze i możliwie legalnie.
legalizacja tylnej kanapy
legalizacja tylnej kanapy
GR '96
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Wszystko zależy od podejścia diagnosty.
Ja też mam patrola z holandii ale przy rejestracji od razu kazałem zrobic osobówkę na 2 osoby (przy pierwszej jest to banalnie proste, diagnosta wpisuje co chcesz) później wstawiłem kanapę i pojechałem do znajomego diagnosty i wystawił papierek że zmiana na 5 osób ale mówił że nawet w wydziale komunikacji mogą kazać dać papierek od rzeczoznawcy, całe szczęście nie kazali i wbili w dowód.
Ja też mam patrola z holandii ale przy rejestracji od razu kazałem zrobic osobówkę na 2 osoby (przy pierwszej jest to banalnie proste, diagnosta wpisuje co chcesz) później wstawiłem kanapę i pojechałem do znajomego diagnosty i wystawił papierek że zmiana na 5 osób ale mówił że nawet w wydziale komunikacji mogą kazać dać papierek od rzeczoznawcy, całe szczęście nie kazali i wbili w dowód.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
nie kabriolet nie musi mieć zgodnie z polskimi przepisami pasów z tyłu.
Jedziesz do autoabc i na początku na warsztacie montujesz kanapę - dostajesz rachunek/fakture i z tym rachunkiem idziesz drzwi obok na przegląd.
Lusi&Adam pisze:Jasiu - w ABC jest stacja i to do nich się zgłosić czy na warsztat. HTL chyba też ma SKP?
Jedziesz do autoabc i na początku na warsztacie montujesz kanapę - dostajesz rachunek/fakture i z tym rachunkiem idziesz drzwi obok na przegląd.
zania pisze:Koledzy a może wiecie jak w YJ to zrobic? Mam kanapę do montażu, ale zależy mi na pasach coby foteliki dla dziecków można było zamontować???Ale rama skosna
a tu to akurat chyba nie głupi wydaje się pomysł jaki podał nam Iras - żeby jednak wywalić tą kanapę i wstawić dwa kubełkowe - najtańszy na "sklep4x4.pl" to koszt 380zł + pasy ... masz młodziez podpartą na całej wysokości kręgosłupa i głowy - tyle że dotyczy to takich bydlakó jak moje zbóje 140 i 150cm wzrostu bo chyba fotelika dla małego baby to nie wsadzisz
GR '96
Wróć do „Warsztaty samochodowe”