o wyższości siekierki nad szpadlem i vice versa.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
o wyższości siekierki nad szpadlem i vice versa.
Przyszedł mi do głowy pomysł na taki mały quiz:
- którego narzędzia częściej przychodzi Wam używać poruszając się po nieutwardzonych drogach?
- którego narzędzia częściej przychodzi Wam używać poruszając się po nieutwardzonych drogach?
Ostatnio zmieniony ndz 10 paź, 2010 przez Tanto, łącznie zmieniany 1 raz.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Ja szpadelka nie używam bo mi ktoś zgubił a siekierki zazwyczaj sam gubię więc też rzadko używam
A tak wogóle to po lasach wala się jakieś 10 moich siekierek więc jakby ktoś znalazł to prawdopodobnie moja
A tak wogóle to po lasach wala się jakieś 10 moich siekierek więc jakby ktoś znalazł to prawdopodobnie moja
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
LSD pisze:Bardzo dobrze sprawdza się jako siekierka w razie potrzeby.
Nie ma to jak odrobina uśmiechu z samego rana Za bardzo szanuję swój czas i zdrowie (zwłaszcza psychiczne) na to żeby uprawiać masochizm rąbiąc drewno szpadlem
Pytanie może i infantylne, tak jak większość pytań w badaniach socjologicznych
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
prezes pisze:Jacek, zwykły szpadel to koszt około 15 pln, zwykła siekiera to koszt około 20 pln. Tak więc zakup i jedno i drugie i "będzie pan zadowolony".Nikt Ci nie karze od razu Fiskarsa zakupować.
Ale tu nie chodzi o to czy i co mam kupić, zresztą po chu..gona kupować jak sam sobie wystrugałem
.
Szpadel owszem mam zamiar kupić, ale nie do końca zwykły, a taki 82 cm długości z castoramy, za 30 zł - tylko najpierw chciałbym pospłacać zobowiązania m. innymi składkę żebyście nie wyrzucili mnie na zbity pysk
Jak na razie wielu kilometrów nie nabiłem, ale z wyżej wymienionego sprzętu machałem jedynie siekierką
- Tamlin
- Prawdziwy offrołdowiec
http://allegro.pl/saperka-polska-wp-dre ... 04371.html
http://allegro.pl/saperka-wojskowa-i1250872346.html
Stara dobra saperka WP, brzegi oryginalne naostrzone.
W zimę odkopywałem taką auta ze śniegu i drzewo też rąbałem, daje rade.
Swoją kupiłem za 15 PLN i działa
http://allegro.pl/saperka-wojskowa-i1250872346.html
Stara dobra saperka WP, brzegi oryginalne naostrzone.
W zimę odkopywałem taką auta ze śniegu i drzewo też rąbałem, daje rade.
Swoją kupiłem za 15 PLN i działa
Nie pozwól aby praca zdominowała całe twoje życie.
Maleństwo Gr LOOOONG
Maleństwo Gr LOOOONG
Tamlin, dolicz za przesylke i wyjdzie Ci spokojnie cena normlanego szpadla z Castoramy.
Szufelka, ktora proponujesz nadaje sie do robienia babek z piasku na plazy, powodzenia w odkopywaniu auta, chyba, ze ktos bardzo lubi to robic na lezaco.
Jacek - nie rozumiem celu Twoich badan?
Szufelka, ktora proponujesz nadaje sie do robienia babek z piasku na plazy, powodzenia w odkopywaniu auta, chyba, ze ktos bardzo lubi to robic na lezaco.
Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.
4.2 DONKEY
4.2 DONKEY
Andrzey pisze:Tamlin, dolicz za przesylke i wyjdzie Ci spokojnie cena normlanego szpadla z Castoramy.
Szczerze wozić szpadel tu gdzież łopatę w samochodzie to tak trochę lipa, saperka dobra rzecz, dla cierpliwych.
Co do sprzętu marki castorama: nie polecam! warto dorzucić parę złotych i mieć dobry szpadel. Wykopywałem u siebie choinki, połamałem wiele szpadli, kilka z metalowym trzonkiem a ten fiskarsa się trzyma i się nie poddaje, fakt trzeba za niego zapłakać przy kasie...
Teraz przymierzam się do siekierki, tylko fiskars, na allegro za 120 jest Twoja
Co do wyższości siekierki nad szpadlem łamane na odwrotne to patrząc pod kątem jeżdżenia po lesie to szpadel lepiej mieć bo częściej się wkopiesz niż postanowisz ściąć gałąź, zawsze możesz ją objechać
Bo jeszcze technika sie liczystudent pisze:...połamałem wiele szpadli...
A wlasnie po to z Castoramy, zeby zasyfialego do auta nie pakowac, tylko spokojnie na dach wrzucic i nie stac pozniej w oknie ze strachem, czy Ci szpadla wlasnie nie rabia.
Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.
4.2 DONKEY
4.2 DONKEY
Wróć do „Bezpieczeństwo i jazda w terenie”