Baja 2010
-
- Sympatyk 4x4 Szczecin
Dlaczego Holek wygrał ? ZSS się skompromitowało tak jak "wielki gwiador" rajdu BAJA...
http://www.youtube.com/watch?v=oUSYgXFasG8
http://www.youtube.com/watch?v=grn7iXqqUGQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oUSYgXFasG8
http://www.youtube.com/watch?v=grn7iXqqUGQ&feature=related
No o to że przy naprawie auta poza strefa serwisową skorzystał z części i narzedzi których nie miał ze soba w aucie a poza tym nie sam naprawiał tylko "serwismeny".
To jest zabronione i za takie coś jest wykluczenie z rajdu.
Dla większości co sie znają na rajdach Holek to oszust od BAJA 2010 i tyle.
A ZSS tak samo sie skompromitowało. Hołek nie Hołek regulaminy sa i trzeba sie ich trzymać.
A ZSS tak samo sie skompromitowało. Hołek nie Hołek regulaminy sa i trzeba sie ich trzymać.
To nie jest konkurs na najładniejszy przejazd tylko na czas.
Jakby sie trzymał przepisów zarówno Hołek jak i ZSS to by nie naprawil auta i nie pojechał dalej albo by miał karę limitu czasu.
Takim tokiem rozumowania po co sie scigali pozostali ? Odrazu Hołka fikołka na piedestał a nie jakąś kasę każdy z zawodników wykładał na start po co ta szopka. Orlen team zawsze górą ?
To jest rajd z całymi regulaminami awariami itd. a rzecz należy nazwać po imieniu : oszustwo.
Jakby sie trzymał przepisów zarówno Hołek jak i ZSS to by nie naprawil auta i nie pojechał dalej albo by miał karę limitu czasu.
Takim tokiem rozumowania po co sie scigali pozostali ? Odrazu Hołka fikołka na piedestał a nie jakąś kasę każdy z zawodników wykładał na start po co ta szopka. Orlen team zawsze górą ?
To jest rajd z całymi regulaminami awariami itd. a rzecz należy nazwać po imieniu : oszustwo.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Dziku pisze:....więc nawet jak dostał jakąś karę czasową to mu nie zagroziło... a napewno dostał....
Z informacji na Gazecie Wyborczej wynika że nie dostał, a Hołek twierdzi że sam naprawiał. ...a ten mechanik pod samochodem to tylko się położył w cieniu bo zmęczony był
Prowadzący od prologu Hołowczyc dramatyczne chwile przeżył na dziesiątym odcinku specjalnym. - Urwało mi półoś przednią i straciłem wszystkie hamulce. Nie wiem dlaczego. Być może z powodu zmęczenia materiału, może o coś zahaczyłem. W pewnym momencie jechałem rozpędzonym autem wprost na siedzących na wirażu sędziów, z boku miałem słupy trakcji elektrycznej. Już chciałem się namierzyć na ten słup, by ratować ludzi, ale sędziowie zorientowali się, że auto jest uszkodzone i odskoczyli. Hamowałem skrzynią biegów lub zarzucając autem na boki, by wytracić prędkość. Był to jedyny oes, którego nie wygrałem - powiedział.
Najlepszy czas tego odcinka specjalnego miał Włodzimierz Grajek. Potem Hołowczyc wymienił pękniętą półoś, ale naprawiono jedynie tylne hamulce. - Tym większą mam satysfakcję, że bez przednich hamulców udało mi się wykręcić najlepsze czasy na dwóch ostatnich odcinkach specjalnych - cieszył się na mecie kierowca.
Długo musiał jednak czekać na ostateczne wyniki rajdu, gdyż sędziowie zastanawiali się, czy podczas usuwania awarii w samochodzie Hołowczyca nie została udzielona niedozwolona pomoc techniczna. - W trakcie trwania etapu nie wolno serwisantom dokonywać napraw. Półoś i hamulce naprawiałem sam - wyjaśnił Hołowczyc.
Ostatecznie sędziowie uznali, że błędów nie było.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Kuba pisze:No o to że przy naprawie auta poza strefa serwisową skorzystał z części i narzedzi których nie miał ze soba w aucie a poza tym nie sam naprawiał tylko "serwismeny".
Zaden z zawodnikow nie złozył protestu wiec o co bijesz piane ?Hołek przyjechał tu po raz drugi tylko po to zeby nasza Baja zaistniała w kalendazu i odbywała sie co roku.Kibice przyszli obejrzec jego jazde, samochod i prace jednego z najlepszych na swiecie teamow rajdowych.
H1 sie sklada
hajdi pisze:Zaden z zawodnikow nie złozył protestu wiec o co bijesz piane ?Hołek przyjechał tu po raz drugi tylko po to zeby nasza Baja zaistniała w kalendazu i odbywała sie co roku.Kibice przyszli obejrzec jego jazde, samochod i prace jednego z najlepszych na swiecie teamow rajdowych.
ave Hołek a uczciwym frajerom smierć.
dziwne masz podejście do uczciwości w rywalizacji sportowej ale spokojnie fama poszla w swiat jak sie Hołek zachował i jak to w Szczecinie rajdy sie rozstrzyga. Porozmawiaj z tymi którzy uczestniczyli w magnolii juz tu wymienianej do czego takie zagrywki prowadzą .
Protestu nikt nie zlożył o.k. Nie doczytalem ile kosztował taki protest $ wedlug regulaminu ? Ile % wpisowego trzeba bylo miec przy sobie na złożenie do ZSS protestu ?
Ciekawe czy za rok przyjadą co niektórzy zawodnicy po takich rozgrywkach przy zielonym stoliku.
Kuba pisze:hajdi pisze:Zaden z zawodnikow nie złozył protestu wiec o co bijesz piane ?Hołek przyjechał tu po raz drugi tylko po to zeby nasza Baja zaistniała w kalendazu i odbywała sie co roku.Kibice przyszli obejrzec jego jazde, samochod i prace jednego z najlepszych na swiecie teamow rajdowych.
ave Hołek a uczciwym frajerom smierć.
dziwne masz podejście do uczciwości w rywalizacji sportowej ale spokojnie fama poszla w swiat jak sie Hołek zachował i jak to w Szczecinie rajdy sie rozstrzyga. Porozmawiaj z tymi którzy uczestniczyli w magnolii juz tu wymienianej do czego takie zagrywki prowadzą .
Protestu nikt nie zlożył o.k. Nie doczytalem ile kosztował taki protest $ wedlug regulaminu ? Ile % wpisowego trzeba bylo miec przy sobie na złożenie do ZSS protestu ?
Ciekawe czy za rok przyjadą co niektórzy zawodnicy po takich rozgrywkach przy zielonym stoliku.
Hołek nie startuje w calym cyklu RMPST wiec jego wygrana w jednej edycji Baja w Szczecinie niema dla innych zawodnikow zadnego znaczenia.
H1 sie sklada
hajdi pisze:cyklu RMPST wiec jego wygrana w jednej edycji Baja w Szczecinie niema dla innych zawodnikow zadnego znaczenia.
Startowaleś w Baja 2010 ? Czy wypowiadasz sie za wszystkich zawodników .
Ja startuje w rajdach i wyraźnie widze różnicę powmiedzy pierwszym a drugim miejscem.
ja też wykrecałem niezle czasy na probach sportowych i na jeden zgaslo mi auto. Odpaliłem,do mety dojechalem ale czas przekroczylem (taryfa) i co ? Chce mój puchar bo najlepsze czasy mialem na pozostałych próbach ! HAHAHAHAA
jak juz napisałem wnoski wyciągnieło sporo osób, w tym wieloletni fani Holowczyca. Reputacjie buduje sie dlugi czas a traci przez sekunde.
Q - ja wiem że mogłem tego nie czytać ale prawie ze śmiechu nie zszedłem. dawaj jakieś znaki. nie wiem - może emotikon z pikającym serduchem przed tekstem?
no i ciekaw jestem, jak to wyszło naprawdę. trochę nie chcę mi się wierzyć że to taki wałek, opierając się na zeszłym roku........ i że u nas, że mamy dziękować? ludu było z całego świata. ktoś by coś zauważył.
wałek, taryfa, mocno urwane czasy/// a może doświadzczenie?
lubię czy nie?
obrzucania błotem nie lubię - no może troszkę ale w innym sensie
puca musi być