Witam wszystkich tu obecnych,
pokrotce opisze problem jaki mi sie wydazyl obecnie na wystepach goscinnych w miascie Szczecinie (czytaj w robocie) w efekcie czego auto mam unieruchomione...
Auto to nissan serena silnik 2l benzyna ( prawie identyko jak w primerze ).
Objaw nastepujacy:
zaczelismy tracic cisnienie oleju, panewki na korbowodach zaczely troche sie odzywac.
zdjalem miske olejowa,wylalem 1cm blota, oczyscilem smok, i podczas proby odkrecenia filtru oleju zdazyl sie pech - urwalismy ten gwintowany krociec ...
Potrzebuje niejakiej pomocy w kwestii informacji o jakims sprytnym tokarzu czy warsztaciku ktory by mi dorobil podobny krociec co go urwalismy.
oczywiscie obecny jest odlamany od podstawy filtra, ale mysle ze moze uda sie nagwintowac otwor w podstawie i wkrecic zastepczy krociec.
mysle ze jak cisnienie wroci to do chalupy dolece z powrotem, ostatecznie moge panewki zmienic bo juz mam na wymiane jakby byl kryzys i lomot w silniku.
Jezeli ktos z szanownego forum ma pomysl bede wdzieczny.
Pozdrawiam
Andrzej
tel. 517 174 744
Tokarz lub inny fachura potrzebny...
Grzywacki pisze:Albo moze komus sie rzucil w oczy jakis szrot z japoncami w okolicy? cala podstawke filtra bym wymienil jak bym dorwal.
A.
spróbuj szczecin- mierzyn Xedos firma się zwie
http://xedos.com.pl/
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”