Tekstolit potrzebny
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tekstolit potrzebny
Potrzebuję tekstolit , grubość około 1 mm, płyte, tzn potrzebuję arkusik 20 cmx20cm.
Ma ktoś, wie ktoś gdzie toto kupić.
Może być podobny materiał, chodzi mi o dobre własności "slizgowe" o odpowiedniej twardości.
Ma ktoś, wie ktoś gdzie toto kupić.
Może być podobny materiał, chodzi mi o dobre własności "slizgowe" o odpowiedniej twardości.
prezes, po prostu prezes
A co to jest "TEKSTOLIT"
brzmi jak specyfik odbierajacy moc nadprzyrodzoną daną supermenowi
Pioter może precyzyjnie określ o co chodzi. Zagłębilem sie w temat i nie jest to takie proste, oto cytat z dobrze poinformowanego źródła:
"Inne nazwy: laminat bawełniano-fenolowy TCF, rezotekst, turbax, nowotex. Tekstolit jest produkowany w postaci płyt, rur, prętów i wyprasek kształtowych. Może zawierać także inne nosniki np. tkanine szklaną wówczas może byc nazwany tekstolitem szklanym."
Kolego Prezesie co Ty na to.

Pioter może precyzyjnie określ o co chodzi. Zagłębilem sie w temat i nie jest to takie proste, oto cytat z dobrze poinformowanego źródła:
"Inne nazwy: laminat bawełniano-fenolowy TCF, rezotekst, turbax, nowotex. Tekstolit jest produkowany w postaci płyt, rur, prętów i wyprasek kształtowych. Może zawierać także inne nosniki np. tkanine szklaną wówczas może byc nazwany tekstolitem szklanym."
Kolego Prezesie co Ty na to.
prezes pisze:Ów tekstolit potrzebuję do swojego superchinczykasuper.
Na BAP zmieliło mi przekładki w przekładni wyciągarki, okazało się że były z gównolitu. I do tego mi jest potrzebny tekstolit.
Może być również blacha mosiężna, ale o taką blachę chyba trudniej niż o tekstolit.
Jakich wymiarów te podkładki muszą być i ile. Prędzej mosiądz znajdę niż textolit. Poza tym myślę, że na każdym złomie znajdzie się trochę mosiądzu.
Re: Tekstolit potrzebny
prezes pisze:...
Można dłuższy kawałek tegoż oto tajemnego materiału pod koła rzucić to się przepchnie superpatrolsupersięniepsuje przez końskie nory.
No.

Jasiu pisze:prezes pisze:...
Można dłuższy kawałek tegoż oto tajemnego materiału pod koła rzucić to się przepchnie superpatrolsupersięniepsuje przez końskie nory.
No.idę sobie dolać.
:509:
- qsma
- Weteran bezdrozy
- Kontaktowanie:
Jasiu pisze: superpatrolsupersięniepsuje
chyba se pierdykne taki napis na bizuna

zdrowia

Jasiu pisze:No.idę sobie dolać.
O!

Jeśli coś się nie daje naprawić, to znaczy, że nie było zepsute.
4.2 DONKEY
4.2 DONKEY
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
prezes pisze:Ów tekstolit potrzebuję do swojego superchinczykasuper.
Na BAP zmieliło mi przekładki w przekładni wyciągarki, okazało się że były z gównolitu. I do tego mi jest potrzebny tekstolit.
Może być również blacha mosiężna, ale o taką blachę chyba trudniej niż o tekstolit.
A nie pomyślałeś, że jeśli znów zrobisz je z tego gównolitu to się tak samo zmielą przy trzecim użyciu.
Nie bardzo wiem o jakie przekładki ci chodzi ale w Warn'ach w przekładni nie ma żadnych gównolitowych elementów i nic się nie mieli.
Może po prostu zrób je z twardej stali i posmaruj.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
zobacz jeszcze w oringu
http://www.oring.pl/kontakt.html
tam duzo rzeczy robia z gownolitu roznej masci
http://www.oring.pl/kontakt.html
tam duzo rzeczy robia z gownolitu roznej masci
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Jacy co poniektórzy ku.rwa mądrusie !!
W tym pie.rdolonym superchinczykusuper , te małe skosnookie sk...syny wymyśliły taki cudaczny k...a ich mać patent:
w przekładni wyciągarki są trzy przekładnie planetarne i kazda z tych przekładni jest odsunieta od następnej przez jakiś tam dystans [0.8 mm], i te dystanse uległy mi weryfikacji/destrukcji. Dystansów było 4.
Po weryfikacji/destrukcji dystansów cały układ napędowy wyciągarki się przesunął o brakujące miejsce po dystansach. Przesunięcie to spowodowało zwiększenie luzu na głównej ząbatce ktore przenosi napęd z przekładni na bęben wyciągarki.
Owe dystanse były własnie z jakiegoś gównianego gównolitu.
I dlatego w celu poprawienia tych skośnookich popaprańców wydumki chcę w miejsce tego gównianego gównolitu zastosować coś o lepszych właściwościach ciernych.
Dlatego padł wybór na tekstolit.
Zrozumieli
?????

W tym pie.rdolonym superchinczykusuper , te małe skosnookie sk...syny wymyśliły taki cudaczny k...a ich mać patent:
w przekładni wyciągarki są trzy przekładnie planetarne i kazda z tych przekładni jest odsunieta od następnej przez jakiś tam dystans [0.8 mm], i te dystanse uległy mi weryfikacji/destrukcji. Dystansów było 4.
Po weryfikacji/destrukcji dystansów cały układ napędowy wyciągarki się przesunął o brakujące miejsce po dystansach. Przesunięcie to spowodowało zwiększenie luzu na głównej ząbatce ktore przenosi napęd z przekładni na bęben wyciągarki.
Owe dystanse były własnie z jakiegoś gównianego gównolitu.
I dlatego w celu poprawienia tych skośnookich popaprańców wydumki chcę w miejsce tego gównianego gównolitu zastosować coś o lepszych właściwościach ciernych.
Dlatego padł wybór na tekstolit.
Zrozumieli

prezes, po prostu prezes
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”