"Rajdowcy pojadą śladami uczestników Wielkiej Ucieczki. Nawet 400 załóg może się pojawić na trasie The Great Escape Rally. Pierwszego rajdu organizowanego z okazji marcowej rocznicy Wielkiej Ucieczki ze Stalagu Luft III. Rajd będzie się składał z trzech etapów. Każdy z etapów otrzyma nazwę jednego z tuneli ucieczkowych, które jeńcy wykopali w żagańskim Stalagu Luft III, podczas II wojny światowej. - Będą to etapy Tom, Dick i Harry - wylicza Paweł Lichtański z urzędu miejskiego w Żaganiu. - Uczestnicy rajdu przecinać będą także trasy ucieczki niektórych jeńców z marca 1944 roku.
Pierwszy The Great Escape Rally odbędzie się w ostatni weekend marca. Już teraz można się do niego zapisywać na stronie :
http://www.greatescaperally.com/
Myślę, że można by pojechać. Znając okolice mojego miasta jest troszkę niemałych górek, a i pewnie duża część trasy będzie biegła przez tamtejsze poligony.
The Great Escape Rally 2009
The Great Escape Rally 2009
Zawsze znajdzie się odpowiednia filozofia do braku odwagi
A doczytała pani do konca ?
Obecnie otrzymaliśmy blisko 40 zgłoszeń. W klasie quadów wystartują między innymi Krzysiek Kretkiewicz i Jacek Bujański - pojedynek triumfatorów Berlin-Wrocław i Croatii Trophy będzie na pewno bardzo emocjonujący. Swój występ zapowiedzieli członkowie zespołów Mykogen Rally Team (m.in. Mariusz Ryczkowski i Sławomir Wasiak)
Obecnie otrzymaliśmy blisko 40 zgłoszeń. W klasie quadów wystartują między innymi Krzysiek Kretkiewicz i Jacek Bujański - pojedynek triumfatorów Berlin-Wrocław i Croatii Trophy będzie na pewno bardzo emocjonujący. Swój występ zapowiedzieli członkowie zespołów Mykogen Rally Team (m.in. Mariusz Ryczkowski i Sławomir Wasiak)
H1 sie sklada
hajdi pisze:A doczytała pani do konca ?
nie wiem o co Ci chodzi
Zawsze znajdzie się odpowiednia filozofia do braku odwagi