Gdzie pojeździc Naszym nissanem
Gdzie pojeździc Naszym nissanem
Witam ostatnio z wujasem pojechaliśmy sobie "poszaleć" starym dobrym nssanem pickupem. jeździliśmy niedaleko podjuch jak się wjeżdza na s3, całkiem w porządku ale sząłu nie było no i szukamy jakiegoś innego terenu do pojeżdzenia sobie poświrowania i w ogóle. no i przechodząc do sedna znacie jakieś takie miejsca w szczecinie i bliskich okolicach, do jazdy samochodem terenowym? najlepiej jakieś z darmowych wjazdem lub jakieś groszowe sprawy
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
W okolicach Szczecina legalnie za bardzo nie 'poszalejesz', trochę dalej: w Nowogardzie tor przy 'motocrosie', wjazd należy uzgodnić z http://www.kmcisy.nowogard.pl/; w Przypólsku tor 4x4 Zachodniopomorskie, więcej informacji znajdziesz tu http://4x4-zachodniopomorskie.pl/forum/
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tamte dwa miejsca mogę z czystym sumieniem polecić, zwłaszcza tor w Przypólsku który na pewno dostarczy wrażeń ...i warto mieć pod ręką drugie auto które przyjdzie z pomocą. W promieniu kilkudziesięciu km od centrum Szczecina większość ciekawych miejsc znajduje się na terenach chronionych i jazdy tam nikt nie poleca. Jak jeden oszołom zryje teren rezerwatu, to odbija się to na opinii o całym środowisku off-roadowców
Osobiście nie jeżdżę w okolicach Szczecina i nie o wszystkim wiem, może ktoś podpowie jakieś miejsca.
Osobiście nie jeżdżę w okolicach Szczecina i nie o wszystkim wiem, może ktoś podpowie jakieś miejsca.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- Ronin
- Młodszy grabarz
- Kontaktowanie:
ten dziki "motokros" u nas w Podjuchach, jak go lokalnie nazywamy, też nie jest legalny do końca. To teren miejski, więc jakby cię nagle zaczęła ścigać straż miejska w swoim wypasionym Hiluxie, to się nie zdziw - u nas jeżdżą i ścigają babcie, które tam chodzą z psami na spacer bez smyczy.
Żeby terenówkę, quad lub crosa dopadli to jeszcze nie widziałem , a chętnie bym popatrzył jak takiego kamikaze na crossie ścigają - byłby niezły ubaw
A teren po byłym poliginie w Kluczu, to (z tego co słyszałem z "pewnego źródła", więc głowy nie dam ) poszedł pod władanie lasów państwowych. Trzeba uważać, bo dojazd od strony bunkrów-magazynów był okamerowany.
Żeby terenówkę, quad lub crosa dopadli to jeszcze nie widziałem , a chętnie bym popatrzył jak takiego kamikaze na crossie ścigają - byłby niezły ubaw
A teren po byłym poliginie w Kluczu, to (z tego co słyszałem z "pewnego źródła", więc głowy nie dam ) poszedł pod władanie lasów państwowych. Trzeba uważać, bo dojazd od strony bunkrów-magazynów był okamerowany.
Prawdziwi mistrzowie nie jedzą miodu, prawdziwi mistrzowie żują pszczoły
- Ronin
- Młodszy grabarz
- Kontaktowanie:
w planie zagospodarowania jest to teren przewidziany pod "sport i rekreację", więc może dlatego sportowcom dają spokój, łatwiej zgarnąć babcię-niesportowca.
nie twierdzę że robią ciągłe łapanki Bywam tam 1-2 razy dziennie i kilka razy widziałem jak się jakimś Doblo, czy czymś takim, zapuścili się na polankę przy dawnej chałupie, bo na żwirownię nie wjadą - wiadomo.
nie twierdzę że robią ciągłe łapanki Bywam tam 1-2 razy dziennie i kilka razy widziałem jak się jakimś Doblo, czy czymś takim, zapuścili się na polankę przy dawnej chałupie, bo na żwirownię nie wjadą - wiadomo.
-
- menager wklejonych
Hilem tam nie wjadą, bo on jest od wożenia blokad - wchodzi ich tam ze 20 sztuk ponoć, także ekonomicznie panie to nie uzasadnione żeby ganiać za kimś ryzykując uszkodzenie felg (nie wiem czy jeszcze - ale na 99% tak - mają felgi stalowe, które są dojazdówkami fabrycznie i mają delikatną konstrukcję. normalne ale felgi ktoś uznał za blichtr i burżuazję i zamówili stalowe).
Never say die... up men and try !!!
Blazer S10 99"
Blazer S10 99"
ani panorama ani klucz nie są do końca legalne. nie wiem czy to prawda ale tak jak @kacpers pisze. panorama to kiedyś podobno był tam wyciąg narciarski, teraz jest ponoć plan by to odnowić a obok aqua park.
a klucz to tak jak prezio mówi.
a kamery są już wszędzie. ale nie na nas pany. na śmieciarzy! i dobrze
btw te hiluxsy daja rade calkiem nie zle. przynajmniej te straży pożarnej. a mają też dużo sprzętu, miałem okazję poznać pod nowym warpnem
a klucz to tak jak prezio mówi.
a kamery są już wszędzie. ale nie na nas pany. na śmieciarzy! i dobrze
btw te hiluxsy daja rade calkiem nie zle. przynajmniej te straży pożarnej. a mają też dużo sprzętu, miałem okazję poznać pod nowym warpnem
- Ronin
- Młodszy grabarz
- Kontaktowanie:
petio pisze:... panorama to kiedyś podobno był tam wyciąg narciarski, teraz jest ponoć plan by to odnowić a obok aqua park...
nie był lecz miał być, dokładnie to miał stawiać tu pan Ptak sławną "Śnieżną Górkę" . Na szczęście wyszło, że towarzyszyć temu miały głównie hale targowe dla Wietnamczyków i temat upadł.
więc teren służy nieoficjalnie "sportowi i rekreacji" i oby służył jak najdłużej