A tak w ogóle to idę dzisiaj do kina !!
I to z żoneczką !
Ktoś się jeszcze wybiera
Gwiezdne Wojny w 3D
Gwiezdne Wojny w 3D
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro.
Darek... pisze:na gwiezdne wojny to z dzieciami chyba
a właśnie, że nie.
To ja właśnie jestem wielkim fanem tej serii. Choć bardziej powinienem powiedzieć, że pierwszej serii, bo druga pojawiła się wg mnie zbyt późno.
Dziś juz na nikim nie robi wrażenia fakt, że gość mówi do małego pudełeczka a inny gość słyszy go na drugim końcu planety
Moje dzieciaki mówią tak: "też mi coś, w komórce nie takie rzeczy mamy"
Darek... pisze:Przemek - poproszę o recenzje wersji 3D, znaczy czy wchodzić razem z dzieciakami ?
Powiem tak:
chcieli dobrze, a wyszło .... jak zwykle
Chyba miałem zbyt wielkie oczekiwania, bo niestety z przykrością muszę powiedzieć, że zawiodłem się na całej linii.
W 3D był tylko w sumie pierwszy plan, a do tego plany dalsze były chyba celowo rozmyte, albo był to efekt uboczny "u-trzy-dowienia" wersji. Bardzo to przeszkadzało w oglądaniu filmu.
Nie tylko zresztą mnie, bo moja żonka też była zawiedziona.
Doszło nawet do tego, że czekałem na najlepszą sekwencję w filmie czyli sławetny "Wyścig" i ...
tu już całkiem oklapłem ... Efekt 3D ledwie zauważalny, żadnych "latających" części w kierunku publiczności, po prostu klapa. Do końca filmu przesiedziałem siłą rozpędu, bo przecież treść i fabuła jest mi doskonale znana już od dawna.
Ostatecznie stwierdzam, że "przeróbka" na 3D nic filmowi nie dodała, a współcześni widzowie i tak nie poczują tego klimatu, który dawały "Gwiezdne Wojny" w 1978 r.
Może Lucas mnie przeklnie ale na "Mroczne Widmo" w 3D na pewno nie pójdę już do kina i chyba na następne części jeśli się pojawią też nie.
Ale moim zdaniem po tej projekcji inne raczej się już nie pojawią ....
Nie warto sobie "psuć" legendy.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
przem68 pisze:Ostatecznie stwierdzam, że "przeróbka" na 3D nic filmowi nie dodała...
Filmowi może nie, ale sporo ludzi na tym zabiegu zarobiło ...i to był główny cel całej zabawy.
Za pewnie pojawi się też w wersji reżyserskiej z udoskonalonymi efektami 3D i dodanymi ekstra scenami ...i też komuś zasili budżet. Jak to przestanie zarabiać to zapewne ktoś dojdzie do wniosku że saga bez kolejnych trzech części jest niepełna ...i miłośnicy GW też pewnie je obejrzą. Business is business.... a druga część ma być podobno w lipcu.
Przemek, chyba pozostaje nam pogodzić się z tym, że lepiej to już było
Odświeżanie zarówno muzyki jak i filmów raczej nie wychodzi im na zdrowie, a jak wyobrażę sobie oglądanie np. 'Psychozy' Hitchcocka w kolorze*, to wymiękam
*ale tego raczej nie przerobią, za mało kasowe
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"