pablo pisze:Diabeł,
Co do klas i podklas zgadzam sie ze powinny byc podzialy... powinno sie wprowadzic klase ZMOTA jako klase no limit (elektryk i mechanik w jednej klasie)
bzdura i to wielka jak elektryk ma się rownać z mechanikiem to tak jak byś póścił na trase wyczyn i turystyk razem
To nie to samo, w extremie początkujący nie jeżdżą. Klas nie może być zbyt dużo, bo pudło staje się nic nie warte.
LSD pisze:Wg mnie powinien być taki podział:
Turystyk - auta tylko na oponach szosowych i AT
I właśnie o to mi chodzi że nie. Turystyk nie powinien dopuszczać opon
znacznie przewymiarowanych ani podniesionej budy lub zawieszenia. Powinien być dostępny tylko dla samochodów seryjnych z w miarę seryjnymi oponami. Popatrz na wyniki ostatnich 2 rajdów [shadow=red](******* jak czytasz to się nie obrażaj, tu nie chodzi o Ciebie)[/shadow]
LSD pisze:Pozostałe dwie klasy czyli wyczyn i eksterm powinny być dodatkowo podzielone na:
- auta "seryjne" czyli takie w krórych karoseria jest fabryczna
- zmoty / obrzyny czyli dowolny stopień modyfikacji
A tu moim zdaniem nie ma nic do rzeczy karoseria. Jak ktoś jedzie w tych klasach to wie że się porysuje. Ja mam w Reksiu karoserię oryginalną...

LSD pisze:Dzielenie wyczynu na solo i team nie ma sensu, chyba że solówkom zabroni się korzystania z jakiejkolwiek pomocy innych aut.
O właśnie o tym myślałem

Po prostu solówka w wyczynie ma szanse mniejsze niż elektryk przy mechaniku.
LSD pisze:Problemem jest to, że przy takim podziale robi się 7 klas:
Tak, klas nie może być zbyt dużo, ja bym myślał tylko o 5
1. Turystyk - SERYJNE
2. Wyczyn - SOLO można też dla solo wprowadzić inną wartość punktu.
3. Wyczyn - TEAM
4. Ekstrem elektryk
5. Ekstrem mechanik