Ekoterroryści protestują przeciwko wszystkiemu

Jestem tu nowy... oraz pisanie o wszystkim i o niczym.

Czy jestem za elektrownia atomową w PL

Tak
23
92%
Nie
0
Brak głosów
MTW
2
8%

Liczba głosów: 25

Benes
ADMINISTRATOR

Ekoterroryści protestują przeciwko wszystkiemu

Postautor: Benes » wt 05 kwie, 2011

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html
cyt.
Ekoterroryści protestują przeciwko każdej produkcji energii, w ogóle są przeciwko cywilizacji, choć bardzo chętnie korzystają z jej dobrodziejstw. Elektrownie węglowe są złe, bo produkują dwutlenek węgla, elektrownie nuklearne też złe, bo są odpady, elektrownie wodne też są złe, bo ingerują w ekosystem rzeki, elektrownie wiatrowe też złe, bo ptaki się zabijają. Biogaz też jest tak naprawdę zły, bo przy kompostowaniu wydziela się metan - skuteczniejszy gaz cieplarniany od dwutlenku węgla.

Fajny tekst ale niestety prawdziwy to tak apropo elektrowni atomowych których ja sam jestem zwolennikiem :)
....

Awatar użytkownika
Tanto
4X4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: Tanto » czw 08 wrz, 2011

kolejny kamyczek... Artykuł z początku roku, ale nadal na czasie.
Szefowie niemieckich organizacji ekologicznych, którzy głośno protestowali przeciw gazociągowi Nord Stream z Rosji, właśnie objęli posady w kierownictwie sponsorowanej przez Nord Stream ekofundacji.
Pod koniec zeszłego tygodnia w Niemczech powstała Fundacja Ochrony Przyrody Niemieckiego Bałtyku. Założyły ją władze Meklemburgii-Pomorza Przedniego, niemieckie organizacje ekologiczne WWF Deutschland, BUND ("Przyjaciele Ziemi") i NABU (Związek na rzecz Ochrony Przyrody i Bioróżnorodności) oraz Nord Stream - kontrolowane przez Gazprom konsorcjum, które układa na dnie Bałtyku gazociąg z Rosji do Niemiec.
I to Nord Stream jest jedynym sponsorem fundacji. Wyłożył 5 mln euro na kapitał zakładowy fundacji i dorzucił kolejne 5 mln euro na programy badawcze.
....
Prezesem "gazpromowej" fundacji został szef WWF Deutschland Jochen Lamp, a jego zastępczynią - szefowa BUND Corinna Cwielag. Przedstawiciele trzech organizacji ekologicznych wejdą do rady fundacji, a jej szefem będzie przedstawiciel Nord Stream. Gazprom zapewnia, że kierownictwo fundacji ma pracować honorowo.

WWF i BUND jeszcze niedawno były najgłośniejszymi w Niemczech przeciwnikami gazociągu przez Bałtyk - bo inwestycja zagraża środowisku.

http://wyborcza.pl/1,75477,9383618,Nord ... _euro.html

...kto posmaruje ten jedzie :667:
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"

Wróć do „Plotki”