Miejsce na Kulig
Miejsce na Kulig
Siemanko, widziałem zdjęcia z Waszego kuligu i postanowilem ze znajomymi ze też zrobimy. Prosze o podanie jakichś dobrych, leśnych miejsc na bezpieczny kulig Jest jakaś dobra traska np w okolicach Głebokiego ?
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam no i wesołych świąt
Z góry dziękuje za pomoc, pozdrawiam no i wesołych świąt
W ubiegłym roku zrobiłem dwa kuligi w tej okolicy: os. Głębokie (ul. Jaworowa) leśnymi drogami do Bartoszewa. Uzgodnisz wszystko w leśnictwie na Głębokim (ul. Miodowa). Leśniczy p. Marek. Zazwyczaj sam powiadamia pobliską Straż Leśną. (data, godzina, nr. rej auta, tel.)
PS.
To dobre miejsce i dobry kontakt i postaraj się abyś Ty bądź ktoś z Twoich znajomych biorących udział w zabawie nie spaprał tego np. jakimiś wygłupami terenówką w lesie.
PS.
To dobre miejsce i dobry kontakt i postaraj się abyś Ty bądź ktoś z Twoich znajomych biorących udział w zabawie nie spaprał tego np. jakimiś wygłupami terenówką w lesie.
Est modus in rebus.
znam tych ludzi i zwracam uwagę tylko na fakt ,że najchętniej odsyłają nas poza tereny administrowane przez siebie
w myśl zasady " to nie moje - to tam już wolno "
PS
Podpowiem ,że tereny lasów miejskich na wspomnianej drodze kończą się kilkadziesiąt metrów za linią wysokiego napięcia - więc dalej w stronę Bartoszewa to już mina
w myśl zasady " to nie moje - to tam już wolno "
PS
Podpowiem ,że tereny lasów miejskich na wspomnianej drodze kończą się kilkadziesiąt metrów za linią wysokiego napięcia - więc dalej w stronę Bartoszewa to już mina
Honker 2324
Proponuję drogę leśną:
Pilchowo - Stare Leśno - Bartoszewo
Jest to gruntowa leśna droga publiczna więc pozwoleń nie potrzeba, do tego zawsze zaśnieżona i dość równa. Co roku robię tam kulig.
Można też z Warszewa (ul. Podbórzańska) do Leśna Górnego. Cześćiowo jest to asfalt, ale praktycznie bez ruchu samochodów. Niestety końcówka jest bardzo wyboista Też jest to droga publiczna. Ważne jednak, żeby nie zjeżdżać z niej na boki, bo to już są drogi wewnętrzne leśne.
Pilchowo - Stare Leśno - Bartoszewo
Jest to gruntowa leśna droga publiczna więc pozwoleń nie potrzeba, do tego zawsze zaśnieżona i dość równa. Co roku robię tam kulig.
Można też z Warszewa (ul. Podbórzańska) do Leśna Górnego. Cześćiowo jest to asfalt, ale praktycznie bez ruchu samochodów. Niestety końcówka jest bardzo wyboista Też jest to droga publiczna. Ważne jednak, żeby nie zjeżdżać z niej na boki, bo to już są drogi wewnętrzne leśne.
Chodzię o tę.
Pytałem Piotrka (leśnka z Siedlic) i jest dopuszczona. Przynajmniej była jak pytałem jakieś 1,5 roku temu.
Na pewno nie jest dopuszczona ta, która biegnie od dębu w prawo i też wychodzi na asfalt Pilchowo - Police.
Może chodziło o to, że ona jest tak poryta, że poza terenówką nic tam nie przejedzie?
Pytałem Piotrka (leśnka z Siedlic) i jest dopuszczona. Przynajmniej była jak pytałem jakieś 1,5 roku temu.
Na pewno nie jest dopuszczona ta, która biegnie od dębu w prawo i też wychodzi na asfalt Pilchowo - Police.
Może chodziło o to, że ona jest tak poryta, że poza terenówką nic tam nie przejedzie?
Dzięki wszystkim za pomoc
Przejade się jutro do w/w pana Marka i zapytam co i jak,
najchętniej bym zrobił ten kulig własnie na tej Jaworowej bo dokładnie wiem gdzie to jest, no i uczestnicy kuligu nie mieli by problemów tam dojechac plaskaczami. Myśle ze w sobote ogarne Jaworową a w niedziele tereny z mapki od LSD, nie trzeba zezwoleń no i większa różnorodność
Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie
Przejade się jutro do w/w pana Marka i zapytam co i jak,
najchętniej bym zrobił ten kulig własnie na tej Jaworowej bo dokładnie wiem gdzie to jest, no i uczestnicy kuligu nie mieli by problemów tam dojechac plaskaczami. Myśle ze w sobote ogarne Jaworową a w niedziele tereny z mapki od LSD, nie trzeba zezwoleń no i większa różnorodność
Jeszcze raz dzięki za zaangażowanie
wibrys pisze:Uzgodnisz wszystko w leśnictwie na Głębokim (ul. Miodowa). Leśniczy p. Marek. Zazwyczaj sam powiadamia pobliską Straż Leśną. (data, godzina, nr. rej auta, tel.)
Byłem dzisiaj u pana Marka i wszystko bez problemu załatwiłem, zgode dostałem.. bardzo w porządku gość
Jeszcze jedno pytanie, myślicie ze nie bedzie za dużo śniegu na kulig?