Jak by komus zalegały śmiecie w garażu to polecam
http://egos.pl/odpady/odpady-problemowe
Ekologiczna gospodarka odpadami dla Szczecina
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Ekologiczna gospodarka odpadami dla Szczecina
prezes, po prostu prezes
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Lekko offtopując. Ciekawe kiedy do świadomości społecznej dotrze że wiele ze śmieci, to tak naprawdę surowce wtórne za które można dostać kasę np. odstawiając butelki plastikowe do odpowiedniego punktu. Oczywiście w przypadku mieszkania w bloku zbieranie większej ilości 'petów' itp. jest nierealne, ale mając własną hacjendę lub firmę z zapleczem można w to się pobawić. U mnie do niedawna sprzątaczka wynosiła co dziennie do śmietnika duży worek z papierem, a od niedawna lądują one w magazynie i co jakiś czas dzieci pracowników punktują w szkołach jak mają akcje zbiórki makulatury.
Gdyby w czasie wyjazdów wprowadzić segregowanie odpadów, to mam na wiosce małolatów którzy nie przepuszczą żadnej puszce aluminiowej leżącej przy drodze czy w lesie. Nie wiem do końca na co zbierają (co chwila cel się zmienia, a zawsze mają za mało ), ale na pewno od rodziców kasy nie dostaną. Zamiast wywalać puchy do śmieci mógłbym ich od czasu do czasu poratować.
Gdyby w czasie wyjazdów wprowadzić segregowanie odpadów, to mam na wiosce małolatów którzy nie przepuszczą żadnej puszce aluminiowej leżącej przy drodze czy w lesie. Nie wiem do końca na co zbierają (co chwila cel się zmienia, a zawsze mają za mało ), ale na pewno od rodziców kasy nie dostaną. Zamiast wywalać puchy do śmieci mógłbym ich od czasu do czasu poratować.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Z tymi Ekoportami to jednak nie jest az tak cudownie k.urwaich mać !
Załadowałem przyczepkę różnymi gratami z garażu ,min : zużyte oleje, bańki po olejach, jakies plastiki róznego pochodzenie, stare plandeki, szmaty, przewody & elektronika i z tym całym majdanem udałem sie do ekoportu pod Zamkową Trasą [przy wjeździe na Wyspę Pucką]
Tam mnie pani szybko na ziemie sprowadziła i wskazała jak wielkie sa różnice miedzy internetem a rzeczywistością.
Przyjęła tylko to co można dalej sprzedać czyli:oleje i ich opakowania, elektornikę oraz przewody, niektóre plastiki. Reszta wypad.
Tak więc jadąc do ekoportu najpierw zadzwońcie i sie dowiedzcie, czy na pewno to co macie to Wam punkt bezpłatnie przyjmie.
Załadowałem przyczepkę różnymi gratami z garażu ,min : zużyte oleje, bańki po olejach, jakies plastiki róznego pochodzenie, stare plandeki, szmaty, przewody & elektronika i z tym całym majdanem udałem sie do ekoportu pod Zamkową Trasą [przy wjeździe na Wyspę Pucką]
Tam mnie pani szybko na ziemie sprowadziła i wskazała jak wielkie sa różnice miedzy internetem a rzeczywistością.
Przyjęła tylko to co można dalej sprzedać czyli:oleje i ich opakowania, elektornikę oraz przewody, niektóre plastiki. Reszta wypad.
Tak więc jadąc do ekoportu najpierw zadzwońcie i sie dowiedzcie, czy na pewno to co macie to Wam punkt bezpłatnie przyjmie.
prezes, po prostu prezes
qsma pisze:petio pisze:na krzekowie w retmanie można sprzedac wszystko co wtórne ale ceny takiej jak we sklepie nie dostaniesz.
a jakie ceny??
Po pierwsze już nie krzakowie ale na gumieńcach na przeciwko nowego cmentarza między 8.30 a 15.30 . Ceny zależą od asortymentu inne ze folie, butelki czy pety. Kas nie jest z tego szalona lecz problemu pozbędziesz się na pewno i na jakiś piwo przy okazji wpadnie .