SPP wysyła wezwania.

Jestem tu nowy... oraz pisanie o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
LSD
4X4 Szczecin

SPP wysyła wezwania.

Postautor: LSD » wt 28 lip, 2009

Ostatnio dostałem wezwanie do zapłaty 278 zł za 6 nieopłaconych postojów w SPP z lat 2005-2006. Wszystko wyszczególnione. Co, gdzie, kiedy, o które. Trochę się zdziwiłem bo myślałem, że już dawno o tym zapomnieli :(
Jak sie okazalo nie tylko o mnie sobie przypomnieli. Znajomy też dostał.

Zastanawiam się, jak to jest z zaległościmi z przed 3-5 lat. Czy mogą mnie za coś takiego ścigać? Nie ma jakiegoś przedawnienia?

Awatar użytkownika
Tanto
4X4 Szczecin
Kontaktowanie:

Postautor: Tanto » śr 29 lip, 2009

Przedawnia się pewnie po 10 latach, ale pewności nie mam. Przypuszczam że zanim wysłali to skonsultowali się z prawnikiem czy mogą to ściągać :-(

...a że sobie przypomnieli? Jak w portfelu pustki to my też zastanawiamy się gdzie jakiś 'zapomniany' grosz leży, a kasa miejska dostała po d... bo nie wpływają np. pieniądze z podatków ze stoczni.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"

wibrys
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: wibrys » pn 10 sie, 2009

Przedawnia się po pięciu latach. W zeszłym roku dostałem całą litanię na ponad 1000 (słownie tysiąc złotych polskich). Wyszczególnili całe pięć lat. A zawsze to wyrzucałem..... Teraz po konsultacjach ze znajomymi prawnikami, doszedłem do wniosku, że walka z nimi nie ma większego sensu. Można się chwytać różnych wybiegów, udowadniać, powoływać świadków etc. Trzeba każdy mandat rozpatrywać indywidualnie i się sądzić. Odpuściłem i zapłaciłem, bo szkoda nerwów.... Zauważcie, że nie naliczają odsetek bo im nie wolno - dużo się nauczyli, było trochę spraw w sądzie. szkoda tylko, że połowa tej kasy idzie do prywatnej kieszeni zamiast do kasy miasta.:evil: 8)
Est modus in rebus.

Wróć do „Plotki”