Wakacyjne kierunki 2015
Wakacyjne kierunki 2015
Nie jestem pewien czy dam radę czasowo, bo wszędzie by się chciało, ale na wszelki wypadek szykuję się wiosną/latem na Bałkany.
Interesuje mnie także szybki numerek z Rumunią - 2 góra 3 samochody, 9 dni od soboty do niedzieli.
Interesuje mnie także szybki numerek z Rumunią - 2 góra 3 samochody, 9 dni od soboty do niedzieli.
Zawsze mam trasę z zapasem, ile zrobię tyle zrobię
Założenia mam takie:
- Albania Czarnogóra Kosowo Macedonia, może powrót przez Bułgarię i Rumunię.
- Na pewno trasa przelotowa, ja tam się nie będę biwakował, z minimalną ilością asfaltu ale bez specjalnego hardkoru.
- Raczej wysokie góry, połoniny i kamienie niż błoto.
- Wolałbym wiosnę bo już usiedzieć nie mogę
Jako że Ela ze mną nie pojedzie mam wolne miejsce drugiego kierowcy za pół paliwa.
Założenia mam takie:
- Albania Czarnogóra Kosowo Macedonia, może powrót przez Bułgarię i Rumunię.
- Na pewno trasa przelotowa, ja tam się nie będę biwakował, z minimalną ilością asfaltu ale bez specjalnego hardkoru.
- Raczej wysokie góry, połoniny i kamienie niż błoto.
- Wolałbym wiosnę bo już usiedzieć nie mogę
Jako że Ela ze mną nie pojedzie mam wolne miejsce drugiego kierowcy za pół paliwa.
Planuję 2 różne wyjazdy...
- Bałkany - minimum 2 tygodnie w górach + dojazd - jak najmniej asfaltu - kwiecień, maj lub czerwiec, najpewniej ze względów pogodowych koniec maja, ale też mogę się trochę dostosować.
- Rumunia - szybki numerek - 9 dni łącznie z dojazdami czyli od soboty do niedzieli - raczej hardcorowo ale żeby jednak zrobić trochę kilometrów a nie stać w miejscu.
Jeżeli będę miał siłę z pierwszego wrócić Bułgarią i Rumunią to drugiego wyjazdu może nie być
Na oba wyjazdy mogę przygarnąć drugiego kierowcę.
PS. Dorwałem też tracka przez góry Albanii południowej, wygląda zacnie.
- Bałkany - minimum 2 tygodnie w górach + dojazd - jak najmniej asfaltu - kwiecień, maj lub czerwiec, najpewniej ze względów pogodowych koniec maja, ale też mogę się trochę dostosować.
- Rumunia - szybki numerek - 9 dni łącznie z dojazdami czyli od soboty do niedzieli - raczej hardcorowo ale żeby jednak zrobić trochę kilometrów a nie stać w miejscu.
Jeżeli będę miał siłę z pierwszego wrócić Bułgarią i Rumunią to drugiego wyjazdu może nie być
Na oba wyjazdy mogę przygarnąć drugiego kierowcę.
PS. Dorwałem też tracka przez góry Albanii południowej, wygląda zacnie.
Ostatnio zmieniony śr 24 gru, 2014 przez Abo, łącznie zmieniany 2 razy.
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
To tloczno bedzie w tej Albanii bo my z preziem tez tam jedziemy przez czarnogore.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Mapa Albanii na garmina która jest w linku na rajdach jest zajebista...
Powiedziałbym że znacznie lepsza od sztabówek no i aktualna!
Powiedziałbym że znacznie lepsza od sztabówek no i aktualna!
Ostatnio zmieniony śr 24 gru, 2014 przez Abo, łącznie zmieniany 1 raz.
- qsma
- Weteran bezdrozy
- Kontaktowanie:
Diabeł pisze:Napisane bylo przeciez 9 dni, jak ogarniemy sie z corka to moze sie podlaczymy a jak nie to w wakacje. LSD 3,Qferki i Tamliny moze cos planujecie z maluchami jakas wyprawe W grupie niemowlakow razniej
w 15 roku to planować raczej biwakowo w Polske, ale jak by było kilka maciupków to można jechać na Rumunie razem bo to inny styl podróżowania.
No prawdopodobnie i Ja w tym roku będę wybierał się do Rumuni bo mam niedostatek po poprzednich wypadzie. Kraj piękny i ludzie bardzo fajni
Wspomnienie poprzedniego wyjazdu ( to nie był wyjazd 4x4) :
Cz. I https://vimeo.com/48125752
Cz. II https://vimeo.com/48126226
Wspomnienie poprzedniego wyjazdu ( to nie był wyjazd 4x4) :
Cz. I https://vimeo.com/48125752
Cz. II https://vimeo.com/48126226