Dokarmianie zwierzyny 2011 Stargardzkie rejony
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Ja kiedyś samuraiem przewiozłem 50m2 paneli. Zawias oparł się na odbojach ale dojechał
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
LSD pisze:Przy tej pogodzie to chyba dokarmianie zbędne. Za 2-3 dni to śniegu już wogóle nie będzie.
Rzeczywiście zbędne. Moje Koło Łowieckie (Głuszec Szczecin) zrezygnowało w tym roku z dokarmiania. Jak na razie to śniegu nie ma takiego jak był w zeszłym roku, a poza tym zwierzyny jest bardzo dużo i myśliwi nie wyrabiają odstrzału. I znów będą ogromne koszty odszkodowań dla rolników bo straty w ostatnich latach są duże.... Tak jest w całym Okręgu i w całej Polsce. Niech więc pomoże naturalna selekcja - to co najsłabsze lepiej żeby zimy nie przetrwało. Może brutalne ale tak to się w naturze dzieje i bez udziału człowieka.
Est modus in rebus.
wibrys pisze:LSD pisze:Przy tej pogodzie to chyba dokarmianie zbędne. Za 2-3 dni to śniegu już wogóle nie będzie.
Rzeczywiście zbędne. Moje Koło Łowieckie (Głuszec Szczecin) zrezygnowało w tym roku z dokarmiania. Jak na razie to śniegu nie ma takiego jak był w zeszłym roku, a poza tym zwierzyny jest bardzo dużo i myśliwi nie wyrabiają odstrzału. I znów będą ogromne koszty odszkodowań dla rolników bo straty w ostatnich latach są duże.... Tak jest w całym Okręgu i w całej Polsce. Niech więc pomoże naturalna selekcja - to co najsłabsze lepiej żeby zimy nie przetrwało. Może brutalne ale tak to się w naturze dzieje i bez udziału człowieka.
Ja tam myśliwym może i nie jestem ale sam wiesz, ze dokarmianie nie tylko po to jest żeby bydlaki zimę przetrwały, jak równiez po to aby własnie wyeliminować choc częściowo "ataki" na pola rolników. Bo skoro takie przykładowo dziki nie maja co w lesie do przekąszenia to na pole kierunek i pustoszenie
Ja jestem tylko łącznikiem w tym przypadku między kołem a SAT. Myślę że cała ta akcja jest dobra dla obu stron. No niestety nie każdy z myśliwych ma takie auto jak Ty Sławku i może dojechać w każde miejsce. A my możemy i pojezdzić i pomóc