Bry
Widział kto gdzieś w Szczecinie kabelek-przejscówkę USB [duże] na taki wtyk okrągły jak do Nokii [ten cienki wtyk].
Chodzi o podłączenie dzieckowego tableta Manta do ładowarki samochodowej.
Choć nie jestem pewien, czy aby nie można ładować tego tablecika przez gniazdo miniUSB ?
Kabel-przejściówka
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Kabel-przejściówka
prezes, po prostu prezes
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Może być że nie podładujesz przez miniUSB jeśli producent nie przewidział takiej możliwości, a pewnie niem jak jest oddzielne wejście na zasilanie. Z tego co widzę to zasilacz do manty ma 5V 2A http://allegro.pl/ladowarka-zasilacz-ta ... 32031.html a maksymalne obciążenie (wg specyfikacji) dla USB to 0,9 A. Nie wiem czy nie będzie sytuacji że coś zdechnie.
Może lepiej poszukać czegoś takiego http://allegro.pl/ladowarka-zasilacz-ta ... 19627.html Jakbyś się jednak uparł na USB i nie znalazł takiego kabelka, to zawsze można polutować.
Może lepiej poszukać czegoś takiego http://allegro.pl/ladowarka-zasilacz-ta ... 19627.html Jakbyś się jednak uparł na USB i nie znalazł takiego kabelka, to zawsze można polutować.
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Sa ladowarki pod gniazdo zapalniczki z wyjsciem usb 2A a nawet wiecej, Prezes nawet taka ma. Ale tak jak piszesz w wiekszosci jak jest gniazdo zasilania to moze nie ladowac przez usb. Nasz Misiek ma wlasnie takiego tableta.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Sprawdziłem, qreski tablet nie ładuje sie przez mini usb.
Szukam więc przejściówki, Kuba tą przejściówke znalazłem na Allegro juz wczesnej. Tyle że potrzebna jest z kabelkiem około meter. Wtyk z prundem jest za siedzeniami tylnymi i operator Tableta siedzi z pół metra przed wtyczką. Stąd potrzebny kabelek około metra.
Spokój w samochodzie cenniejszy od złota.
Szukam więc przejściówki, Kuba tą przejściówke znalazłem na Allegro juz wczesnej. Tyle że potrzebna jest z kabelkiem około meter. Wtyk z prundem jest za siedzeniami tylnymi i operator Tableta siedzi z pół metra przed wtyczką. Stąd potrzebny kabelek około metra.
prezes, po prostu prezes
prezes pisze:Sprawdziłem, qreski tablet nie ładuje sie przez mini usb.
hm... to nie mocno zadziwiłeś ... jak już jesteś w domu, to jutro podejdź pod klub na testy z innymi kablami
Honker 2324
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
prezes pisze:Sprawdziłem, qreski tablet nie ładuje sie przez mini usb.
To przecież możesz dokupić przedłużkę do usb do tego kabelka co ci Kuba pokazał.
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
wydajność prądowa standardowych USB w komputerach jest zbyt mała do ładowania większości tabletów jak również smartfonów.
USB w komputerze ledwo "wypuszcza" do 1A a większość urządzeń typu tablet czy smartfon potrzebuje do ładownia ok 2 do nawet 3A.
I dlatego żadne magiczne kabelki tu nie pomogą tylko jakaś porządna ładowarka samochodowa
USB w komputerze ledwo "wypuszcza" do 1A a większość urządzeń typu tablet czy smartfon potrzebuje do ładownia ok 2 do nawet 3A.
I dlatego żadne magiczne kabelki tu nie pomogą tylko jakaś porządna ładowarka samochodowa
Jutro będzie dzisiaj. Tyle, że dopiero jutro.