Testy napędów 4x4
Testy napędów 4x4
Hej. Chcialbym zrobic test czy moje auto zjedzie z trzech rolek. Pytanie czy ktos ma takie rolki zeby wypozyczyc na 15min dla wykonania testu?
Wpadl mi taki pomysl bo jezdze w malym terenie i nie widze roznicy miedzy kilkoma systemami terenowymi.
Wpadl mi taki pomysl bo jezdze w malym terenie i nie widze roznicy miedzy kilkoma systemami terenowymi.
LC150
-
- 4X4 Szczecin
Re: Testy napędów 4x4
A jakim autem jeździsz ?
Wyciągarka.
To urządzenie Cię WYCIĄGA z opałów, nie WCIĄGA do błota, comprende?
Jak chcesz, to dawaj w jakiś lekki teren - obadamy, zamiast kółkami kręcić.
To urządzenie Cię WYCIĄGA z opałów, nie WCIĄGA do błota, comprende?
Jak chcesz, to dawaj w jakiś lekki teren - obadamy, zamiast kółkami kręcić.
Y61 ląg
yksehctuB
yksehctuB
-
- 4X4 Szczecin
W TYM AUCIE systemy wszystko robią .
Jeszcze Bucz z nami wtedy nie jeździłeś ale była kiedyś taka imprezka 4x4 Toyota Kozłowski coś tam coś tam, generalnie Kozłowski musiał zrobić taką imprezę żeby pokazać nowe 4x4 Toyoty (dla nich 4x4 to też np RAV4 ) i na torze motocross na wojska dobrze testowałem 150 LC bo tam miała być cała impreza, asystent zjadu, podjazdu ble ble. Na letniej gumie napompowanej na fulla zrobiła cały tor bez zająknięcia więc w końcu próbowałem ją na siłe zakopać w takim lagrze z mazią glinną konsystencji zastygającego betonu.... odpiąłem co się dało but podłoga....myślisz ze coś to dało? Komputer jedno koła zatrzymał inne popuscił, innym zakręcił, wyjechała jak z parkingu pod lidlem
Nissan Patrol GQ
Wciagarka bo wciaga line;) ale faktycznie po polskiemu jest wyciagarka. A gdzie bys proponowal lekki teren i kiedy?
LC150
Familia mi wraca, ten weekend odpada, może być następny jeśli ma być weekend.
Piątek byłby ok, godziny tak przed 16.
Czyli szukamy piaskownicy? (dużo piachu), górek? Teren otwarty (nie przez las)?
Wzniesienie z piaskiem?
Piątek byłby ok, godziny tak przed 16.
Czyli szukamy piaskownicy? (dużo piachu), górek? Teren otwarty (nie przez las)?
Wzniesienie z piaskiem?
Y61 ląg
yksehctuB
yksehctuB
Ok. Czyli piatek o 16. Teren to zdam sie na Ciebie. Bo ja jeszcze doswiadczenia nie mam.
LC150
Zawieszenie mam seryjne. Opony AT na asfalt. Masz jakis plan testow napedow LC150?
LC150
Tak. Górka z piaskiem. Przejazd przez niewielką przeszkodę, która wykrzyżuje zawias, żeby odciążyć jedno kolo.
A jeździłeś po górkach gdzieś? Nie masz obaw przed wzniesieniami/ spadkami >15%?
A jeździłeś po górkach gdzieś? Nie masz obaw przed wzniesieniami/ spadkami >15%?
Y61 ląg
yksehctuB
yksehctuB
cze pisze:Ok. Czyli piatek o 16. Teren to zdam sie na Ciebie. Bo ja jeszcze doswiadczenia nie mam.
Piątek przed 16 to np. 15. Może być?
Y61 ląg
yksehctuB
yksehctuB
Wróć do „Bezpieczeństwo i jazda w terenie”