Ratownik przedmedyczny
jestem na TAK
ale uważam że to musi być kurs po którym ma się coś w rodzaju egzaminu. To nie ma być haha hihi ok juz jestem "ratownikiem medycznym"...
Przechodziłem taki kurs z 15 lat temu i wiem że powinien on uczyć jak najbardziej realistycznie aby przyuczyć się do podejmowania trafnych szybkich decyzji szczególnie jak się liczą sekundy...
Udzielenie pierwszej pomocy to nie tylko męczenie maniekina...
ale uważam że to musi być kurs po którym ma się coś w rodzaju egzaminu. To nie ma być haha hihi ok juz jestem "ratownikiem medycznym"...
Przechodziłem taki kurs z 15 lat temu i wiem że powinien on uczyć jak najbardziej realistycznie aby przyuczyć się do podejmowania trafnych szybkich decyzji szczególnie jak się liczą sekundy...
Udzielenie pierwszej pomocy to nie tylko męczenie maniekina...
....
No dobra . Koniec mielenia jęzorem (stukania bez sensu w klawiature ) . Przed chwilą rozmawiałem w sprawie szkolenia z szefem Harcerskiej Grupy Ratowniczej POMORZE (już OSP ze specjalizacją ratownictwa medycznego) z którym umówiłem się na spotkanie na początku przyszłego tygodnia. Wstępnie rozmawiałem o zajęciach 4-5 h ze szczególnym uwzględnieniem zajęć praktycznych. Znam tych ludzi od strony działań przy akcjach i ćwiczeniach, i myślę ,że będą właściwi . Dysponują odpowiednim sprzętem , materiałami dydaktycznymi itp. Co do kasy ... ugodowi - głównie chodzi o pokrycie kosztów materiałów zużytych do ćwiczeń. Co Wy na to??
Honker 2324
Szkolenie coraz bliżej Ludzie którzy mają się tym zająć zawaleni ostatnio trochę robotą więc planujemy zajęcia na czerwiec, jedno dniowe i.... jest pomysł aby zrobić to w terenie . Małe upalanko, ognicho i pierwsza pomoc. Większość z nas w tygodniu pracuje to może jakąś sobotę zagospodarujemy
Honker 2324
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Darek... pisze:Szkolenie coraz bliżej Ludzie którzy mają się tym zająć zawaleni ostatnio trochę robotą więc planujemy zajęcia na czerwiec, jedno dniowe i.... jest pomysł aby zrobić to w terenie . Małe upalanko, ognicho i pierwsza pomoc. Większość z nas w tygodniu pracuje to może jakąś sobotę zagospodarujemy
Bardzo dobry pomysł drogi Darku trzykropku
prezes, po prostu prezes
Wróć do „Bezpieczeństwo i jazda w terenie”