Karwa pastuch mi wyrósł na drodze...
MT'ki nie hamują...
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
MT'ki nie hamują...
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Re: MT'ki nie hamują...
Taki trip...
Jadę sobie z Michałem na trening, Mieszka I, prosta za pasami w dół więc cisnę, spieszę się bo słaba godzina już. Michał w masce na halloween coś tam gada, obracam się na sekundę, kiedy wracam wzrokiem na wprost widzę, że wszyscy hamują a ten przede mną już praktycznie stoi. Hebel w podłogę ABS tylko lekko zapiszczał kołami i widzę (takie uczucie że wiesz że na pewno już będzie dzwon) jak pastuch rośnie przede mną. I w ostatnim momencie odbicie na prawy pas z nadzieją, że się smyknę... niestety zabrakło kilka centymetrów, usłyszałem tylko chrupnięcie...
Zderzakiem rozbiłem mu lampę a kołem rozwaliłem zderzak, u mnie odpadł narożnik zderzaka.
W momencie zetknięcia miałem jeszcze z 50km/h, jakbym nie odbił to by była masakra...
Shit hapens...
Jadę sobie z Michałem na trening, Mieszka I, prosta za pasami w dół więc cisnę, spieszę się bo słaba godzina już. Michał w masce na halloween coś tam gada, obracam się na sekundę, kiedy wracam wzrokiem na wprost widzę, że wszyscy hamują a ten przede mną już praktycznie stoi. Hebel w podłogę ABS tylko lekko zapiszczał kołami i widzę (takie uczucie że wiesz że na pewno już będzie dzwon) jak pastuch rośnie przede mną. I w ostatnim momencie odbicie na prawy pas z nadzieją, że się smyknę... niestety zabrakło kilka centymetrów, usłyszałem tylko chrupnięcie...
Zderzakiem rozbiłem mu lampę a kołem rozwaliłem zderzak, u mnie odpadł narożnik zderzaka.
W momencie zetknięcia miałem jeszcze z 50km/h, jakbym nie odbił to by była masakra...
Shit hapens...
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
-
- 4X4 Szczecin
Miałem kiedyś podobną sytuację jadąc Fronterą na Gdańskiej , tyle że gość widząc żółte światło sygnalizacji jadąc środkowym pasem stwierdził w ostatniej chwili że zmieni pas na lewy i będzie miał fajną startówkę na zielonym . Po deszczu było.
Ja jechałem na zewnętrznym , przede mną nie było żadnego auta , więc widząc żółte spokojnie dojeżdžałem do świateł , gość nagle wymyślił że siebie się prze de mnie i w dodatku bez kierunkowskazy ( specjalnie piszę o kierunkowskazów )
Ja na hamulec kierownicą przy hamowania skręcamy na lewo , wiadomo że mię skręci auto podczas hamowania podczas więźby gościa .
Widzę że nie wychamuję , więc puszczam hamulec w ostatniej chwili i wyskakuję na torowisko.. Jednak lożę orurowaniem lampę tylną golfa kombi. Przyjeżdža policja ......
Resztę historii opowiem za tydzień przy ognisku.
Ja jechałem na zewnętrznym , przede mną nie było żadnego auta , więc widząc żółte spokojnie dojeżdžałem do świateł , gość nagle wymyślił że siebie się prze de mnie i w dodatku bez kierunkowskazy ( specjalnie piszę o kierunkowskazów )
Ja na hamulec kierownicą przy hamowania skręcamy na lewo , wiadomo że mię skręci auto podczas hamowania podczas więźby gościa .
Widzę że nie wychamuję , więc puszczam hamulec w ostatniej chwili i wyskakuję na torowisko.. Jednak lożę orurowaniem lampę tylną golfa kombi. Przyjeżdža policja ......
Resztę historii opowiem za tydzień przy ognisku.
- piotrekradziszewo
- 4X4 Szczecin
Masakra nic się nie boją te pastuchy
-
- 4X4 Szczecin
Po trawnikach jeździć powinny !!!!!!!!
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
kółka mają na to za małe ...ale mają dobre wzorce do naśladowania https://youtu.be/OajWFytweIY?t=386
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Wróć do „Bezpieczeństwo i jazda w terenie”