Sprzęgło wiskotyczne
Sprzęgło wiskotyczne
Koledzy . . .
Proszę o pomoc w doborze tego cuda. Wiem, że to ważny element jeśli chodzi o GR 2,8 Dlatego szukam w takiej cenie, żeby nie zabiła ale z drugiej strony jakiegoś szajsu nie chce zakładać. Co możecie powiedzieć w tej kwestii
1. Nissan w Szczecinie krzyknął sobie przeszło 2 tys
2. http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/5185.html
no cena jest dobra, ale czy jakość nie biędzie do du.....
3. http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/1445.html
a to chyba jest oryginał
co robić i dzięki za rady
Proszę o pomoc w doborze tego cuda. Wiem, że to ważny element jeśli chodzi o GR 2,8 Dlatego szukam w takiej cenie, żeby nie zabiła ale z drugiej strony jakiegoś szajsu nie chce zakładać. Co możecie powiedzieć w tej kwestii
1. Nissan w Szczecinie krzyknął sobie przeszło 2 tys
2. http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/5185.html
no cena jest dobra, ale czy jakość nie biędzie do du.....
3. http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/1445.html
a to chyba jest oryginał
co robić i dzięki za rady
Możesz spróbować kombinacji , kiedyś gdzies wyczytałem taki patent , ale nie wszystkie wiska są rozkręcane, jeżeli takie masz to może Ci się uda
"jesli środek nie jest zmielony można to naprawić...zaczynamy od wykręcenia klucz 12 do visca i 10 do obudowy plastikowej chłodnicy,po wyjęciu odkręcamy wiatrak klucz10 cztery nakrętki(znaczymy położenie względem visca),potem zostają cztery śruby na śrubokręt kwadratowy(dobrać idealnie pasowny taki żeby można było kręcić kluczem)nast.kładziemy visco na 10 min.(sprężyną bimetalową do dołu)aby olej sciekł do komory,nast.podwadzamy małym nożykiem i rozkładamy na połowę(zaznaczyć położenie)wlewamy olej silikonowy o gęstosci 3000 cst.(dostępny w toyocie nr.kat.08816-03001 cena za tubkę 18ml 54zł)ja wlałem jedną tubkę to było mało, nie załanczało na maxa,wlałem następną to znowu było za dużo było załączone non-stop,więc rozkręciłem trzeci raz i odessałem połowę i jest dobrze czyli w sumie wlałem około 25ml"
osobiście nie próbowałem, w zeszłym roku kupiłem jąkąs podróbkę i latem było ok. lecz zimą jak olej był gęsty to było załączone przez pierwsze 40-50 km
"jesli środek nie jest zmielony można to naprawić...zaczynamy od wykręcenia klucz 12 do visca i 10 do obudowy plastikowej chłodnicy,po wyjęciu odkręcamy wiatrak klucz10 cztery nakrętki(znaczymy położenie względem visca),potem zostają cztery śruby na śrubokręt kwadratowy(dobrać idealnie pasowny taki żeby można było kręcić kluczem)nast.kładziemy visco na 10 min.(sprężyną bimetalową do dołu)aby olej sciekł do komory,nast.podwadzamy małym nożykiem i rozkładamy na połowę(zaznaczyć położenie)wlewamy olej silikonowy o gęstosci 3000 cst.(dostępny w toyocie nr.kat.08816-03001 cena za tubkę 18ml 54zł)ja wlałem jedną tubkę to było mało, nie załanczało na maxa,wlałem następną to znowu było za dużo było załączone non-stop,więc rozkręciłem trzeci raz i odessałem połowę i jest dobrze czyli w sumie wlałem około 25ml"
osobiście nie próbowałem, w zeszłym roku kupiłem jąkąs podróbkę i latem było ok. lecz zimą jak olej był gęsty to było załączone przez pierwsze 40-50 km
autobusy i tramwaje.... GR Long
coś mi się wydaje, że na to sie zdecyduje:
http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/5185.html
dobry wybór
http://www.sklep4x4.pl/sklep/produkt/152/5185.html
dobry wybór
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
No i umnie sie zesrało juz jak jechałem do miastka w zeszlym tygodniu to zauwarzyłem ze troche wyzej temp. trzymal.
Dzisiaj dalem mu troche w du... na czarnym i poszlo do polowy, zatrzymałem sie maska w góre a wentylator luzny ze mona go w przeciwnym kierunku obracac
Dzisiaj dalem mu troche w du... na czarnym i poszlo do polowy, zatrzymałem sie maska w góre a wentylator luzny ze mona go w przeciwnym kierunku obracac
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
iKAMPER local dealer
502 599 717
-
- Sympatyk 4x4 Szczecin
a ta sie nie nadaje? http://www.allegro.pl/item592523799_wis ... _wroc.html
podobno z k160 3.3d tez pasuje tylko wiatrak trzeba przelozyc...
podobno z k160 3.3d tez pasuje tylko wiatrak trzeba przelozyc...
- miastek
Opisze moze dokladnie.
Podczas ostrej jazdy temp szla do polowy wiec sprawdzilem czy zapina sie wisco i dupa latalo luzno. Tylka jak sie mialo zalaczyc skoro nie dostawalo cieplego powietrza z chodnicy ktora byla zimna bo brakowalo w niej plynu.
Ale nic dziwnego skoro nigdy nie zagladałem ile plynu jest
Po dolaniu plynu chyba jest dobrze chociaz nie mialem jeszcze okazji dokladnie sprawdzic bo caly czas motam
Ale karcher tez jest potrzebny bo zajebana jest zdrowo.
Podczas ostrej jazdy temp szla do polowy wiec sprawdzilem czy zapina sie wisco i dupa latalo luzno. Tylka jak sie mialo zalaczyc skoro nie dostawalo cieplego powietrza z chodnicy ktora byla zimna bo brakowalo w niej plynu.
Ale nic dziwnego skoro nigdy nie zagladałem ile plynu jest
Po dolaniu plynu chyba jest dobrze chociaz nie mialem jeszcze okazji dokladnie sprawdzic bo caly czas motam
Ale karcher tez jest potrzebny bo zajebana jest zdrowo.
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
- miastek
prezes pisze:Nożżżżżżkarwa !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miastku, czys ty się z qniem na łby mieniał ????
W RD28T żeby płynu nie mieć
Wiesz to tak jak z tym szewcem i butami
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
Napiszcie co z tą temp. w RD28T , bo jak wszędzie czytam to temp. jest poniżej połowy i podnosi się przy ostrym "butowaniu" na czarnym, u mnie jest ciągle na połowie i ani do góry ani w dół
Czy coś z moim Parchem nie tak , bo wymieniłem termostat, czujnik, wskaźnik i wygląda na to iż moja sztuka tak ma
Czy coś z moim Parchem nie tak , bo wymieniłem termostat, czujnik, wskaźnik i wygląda na to iż moja sztuka tak ma
- miastek
Teoretycznie we wszystkich patrolach z silnikiem RD28T temperatura na wskazniku stoi na ok 1/3 skali i moze lekko wzrastac przy ostrym bucie.
Ale jezeli u ciebie caly czas stoi na polowie to moze to byc wynikiem tego ze ktos kiedys rozbieral zegary i zle wsadzil wsazówke wiec jezeli nie rosnie jak butujesz to jest ok
Ale jezeli u ciebie caly czas stoi na polowie to moze to byc wynikiem tego ze ktos kiedys rozbieral zegary i zle wsadzil wsazówke wiec jezeli nie rosnie jak butujesz to jest ok
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer
502 599 717
darek.z pisze:prezes pisze:Karcher ?
Nie polecam. Zagniata te małe blaszki, lub używać z małym ciśnieniem.
jak z małym ciśnieniem to brak efektu a jak przesadzisz to możesz nawet dziurę zrobić , najbardziej skuteczne namoczyć (min 24h) w dużym pojemniku i póżniej z węża
- miastek
Tylko ze pomiedzy nimi tez potrafi zbierac sie syf i nie tylko ogranicza przeplyw powietrza ale dodatkowo je przeciera. Chyba ze sa od siebie bardzo daleko wtedy to faktycznie dosc dobre zabezpieczenie.
Tyle ze u mnie chłodnica mocniej jest pozaklejana od strony wentylatora niz atrapy.
Tyle ze u mnie chłodnica mocniej jest pozaklejana od strony wentylatora niz atrapy.
Miastek Off-road GARAGE
iKAMPER local dealer
502 599 717
iKAMPER local dealer