Pytania dwa
- miastek
- V-ce prezes 4x4 szczecin
Sprawdź luzy na zwrotnicy i łożysku koła. Często się zdarza, że cieknie uszczelniacz bo jest luz no kole i zwrotnicy co powoduje przekoszenie półosi, nacisk na ściankę uszczelniacza i zaczyna lecieć. Ja tak miałem, po skasowaniu luzów uszczelniacz przestał lecieć i do dziś jest sucho.
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler
wygląda na to że w maluchach też coś w tym podobie, bo jedyne co udało mnie się wygóglować to wiadomości o tajemniczej kontrolce w LR freelander
czyli jest to pewnie jakiś system współpracujący z ABS albo coś w ten deseń? jak tak to już temu to nie ufam...
flomaker pisze:No były przecież w lodówkach i nawet chyba we frelkach też. Klawisz na biegałce i pierścień na dół, zapinamy jedynkę, zapala sie magiczne łoczko na desce i można się staczać na dno.
czyli jest to pewnie jakiś system współpracujący z ABS albo coś w ten deseń? jak tak to już temu to nie ufam...
nolemon pisze:4L nie jest używany na autostradzie więc nie ma zbyt dużego ryzyka na przegrzanie układu hamulcowego.
Ale 4L plus pierwszy bieg jest sam z siebie takim spowalniaczem zjazdu że można wyjść z auta, otworzyć bramę, wejść do auta, przejechać bramę, po czym ją zamknąć i jeszcze spokojnie dogonisz auto.
Do czego zmierzam: Uważam to za niepotrzebną rzecz która naturalnie może się spierpapier w nieodpowiednim momencie
pyt. 1 - gdzie teraz można zmienić opony? moje 2 ulubione zakłady zniknęły z powierzchni ziemi.
pyt. 2 - ktoś słyszał ktoś wie? czy można gdzieś dorobić uszczelki? z materiału takiego jak pod głowicę ale nie pod głowicę i do malutkiego silnika, uszczelka miałaby mieć jakieś 4 na 6 cm. jeden otwór okrągły i 2 w kształcie litery L. silnik już nie produkowany więc serwis krzyknął taką cenę że
pyt. 2 - ktoś słyszał ktoś wie? czy można gdzieś dorobić uszczelki? z materiału takiego jak pod głowicę ale nie pod głowicę i do malutkiego silnika, uszczelka miałaby mieć jakieś 4 na 6 cm. jeden otwór okrągły i 2 w kształcie litery L. silnik już nie produkowany więc serwis krzyknął taką cenę że
petio pisze:pyt. 1 - gdzie teraz można zmienić opony? moje 2 ulubione zakłady zniknęły z powierzchni ziemi.
ad1 wszędzie
ad2 ORING ul Dąbska
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”