Załozyłem wątek u chermola na forumie, ale jestem tez ciekawy waszej opinii czy można w prosty sposób "stjuningować" latarke Maglite 3d LED.
tunning polegał by na wstawieniu mocniejszej diody [np 3w]
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=35&t=101473
Tjuning Maglite'a
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tjuning Maglite'a
prezes, po prostu prezes
- prezes
- Prezes 4x4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Abo pisze:Za dużo roboty i za duże koszty.
Jak podłączysz mocne diody pod słaby prąd to i tak mocniej nie będą świecić.
No ale już w tej latarce jest dioda, tyle że bardzo blado wypada w konfrontacji z "głupim chińskim swiecidełkiem" za 10 zyli !!
Jak to za słaby prund ?!
Przecież ta latara jest na 3 baterie R20 !
prezes, po prostu prezes
Po bateriach jest takie ustrojstwo co ogranicza prund w diodach, bo inaczej by się spaliły.
Teraz ogranicza mocno.
Założysz mocniejsze diody to musisz ustrojstwo też wymienić bo jest za słabe.
Gadaj z Tanto on lubi wyzwania, zaproponuj mu 150 za r/h to zrobi
PS. samo ustrojstwo myślę że możesz kupić dobre i za około 60 zł na średnicy R20 chyba się zmieści.
Proste mogą być na alle po kilkanaście ale są niewydajne (baterie krócej trzymają)
Poza tym mocna latarka z R20 wydaje mi się poronionym pomysłem, 3 R20 to tyle co jedno ogniwko 18650 których w przytoczonej wyżej latarce jest 4 szt.
No nic, ja już spadam na Berlinkę z Tanto i Rybą
Teraz ogranicza mocno.
Założysz mocniejsze diody to musisz ustrojstwo też wymienić bo jest za słabe.
Gadaj z Tanto on lubi wyzwania, zaproponuj mu 150 za r/h to zrobi
PS. samo ustrojstwo myślę że możesz kupić dobre i za około 60 zł na średnicy R20 chyba się zmieści.
Proste mogą być na alle po kilkanaście ale są niewydajne (baterie krócej trzymają)
Poza tym mocna latarka z R20 wydaje mi się poronionym pomysłem, 3 R20 to tyle co jedno ogniwko 18650 których w przytoczonej wyżej latarce jest 4 szt.
No nic, ja już spadam na Berlinkę z Tanto i Rybą
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Tu https://www.youtube.com/watch?v=W0OcX5vEUFg gość opisuje co można zrobić, na ile to ekonomiczne nie wiem, można poszukać elementów i się zastanowić. Zresztą przy podejściu sentymentalnym ekonomia się nie liczy
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”