Witam, wiąże sie z następującym problemem: jade sobie dzisiaj do Chojny i za Gryfinem skrzynia zaczęła sie dziwnie zachowywac, lekkie szarpanie i brak wyraźnej reakcji na gaz przy prędkości około 80 km/h. Zjechałem na pobocze, wrzuciłem na P, następnie na R i na D. Na biegach R i D skrzynia zachowywała się jak na N, dodaje gazu, auto stoi tylko obroty idą.
Wyłączyłem i włączyłem samochód, wrzuciłem na D no i niby wszystko w porządku, skrzynia zachowywała sie jakoś ciulowo ale z prędkością okolo 80km/h dojechałem do Chojny.
Auto postało pare godzin, wracając zaobserwowałem coś takiego: jadąc powyżej 20km/h wszystko niby normalnie, ale gdy musiałem sie zatrzymać albo mocno zwolnic, szarpał i nie chciał wrzucać wyzszego biegu.. musiałem sie zatrzymac, zrestartować silnik i dopiero ruszał.
Nigdy wcześniej nie miałem automata, ale wg mnie to coś z elektroniką, jeżeli zrestartowanie auta powoduje ze rusza normalnie, jakiś sterownik albo coś..
Panowie Mechanicy, bardzo prosze o jakieś rady..
Dziękuje , pozdrawiam
Problem z automatyczną skrzynią Lexus LS400
Problem z automatyczną skrzynią Lexus LS400
Patrol Y60 LONG
Jeep Grand WJ V8
Jeep Grand WJ V8
- siva explozja
- menager wklejonych
- siva explozja
- menager wklejonych
Wróć do „Instytut Zmotologii Terenowej”