nagle i niespodziewanie ...
nagle i niespodziewanie ...
padł mi laptok może ktoś z Was posiada rączki które mogłyby podjąć się reanimacji
Honker 2324
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Darek... pisze:może wiesz , czy jest tam jakiś bezpiecznik
to by było sprzeczne z duchem przedsiębiorczości, jak coś się zepsuje to masz do wyboru drogi serwis lub zakup 'nowego, lepszego, szybszego' produktu...
np. spotkałem się z tym że atramentówka Epsona pokazywała błąd określony w instrukcji jako 'inne uszkodzenie - skontaktuj się z serwisem' - drukarka zdechnięta totalnie. Większość ludzi w tym momencie stwierdza że jak kosztowała 200 zł, to lepiej kupić nową niż oddawać do serwisu i zapłacić 150 zł. Jakieś 10 minut na odpalenie i przeszukanie googla, zainstalowanie prostego programiku i kliknięcie 'OK', to wystarczyło żeby drukarka działała jak nowa. Okazało się że ma wbudowany licznik/czujnik ilości atramentu znajdującego się w zbiorniczku do którego spływa atrament w momencie przedmuchiwania dysz (przy każdym włączeniu drukarki). Wystarczyło go zresetować żeby by zaoszczędzić kilka stówek
Suzuki SJ510 LWB '85 "Kozunia"
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
nissan7 pisze:obstawiam padniety twardy dysk
nissan7 pisze:to nic nie znaczy, miałem identyczny objaw w stacjonarnym kompie.
komputer bez dysku będzie startował, najpierw odpala się oprogramowanie które jest na płycie głównej (BIOS), dopiero w dalszej kolejności system operacyjny który jest na dysku twardym. Jak zdechnie dysk to i tak będzie działała płyta główna, karta graficzna, wentylatorki itp. W przypadku awarii zasilania lub płyty głównej komputer może nie dawać żadnego znaku życia.
- Tanto
- 4X4 Szczecin
- Kontaktowanie:
Jasiu pisze:Wyciągnij dysk twardy z laptopa przełóż z do pustej obudowy na dyski, zgraj na inny komputer.
Panie Darku, jak by co to mam tzw. 'mostek' do którego można podłączyć różne dyski twarde i podpiąć to przez USB do komputera. Jeśli będzie taka potrzeba to mogę podrzucić ci to do firmy.
flomaker pisze:Nie ma termika - nie martw się - padnie niedługo całkiem.
dlaczego
wspomagany tym tematem:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=26&t=86696
rozebrałem gada i poprawiłem chłodzenie
Honker 2324