wspomaganie w plaskatym

10 punkt przykazania offroadera ...POMAGAJ...
Lusi&Adam
Starszy podawacz kinetyka

wspomaganie w plaskatym

Postautor: Lusi&Adam » śr 19 sty, 2011

auto nic z łofrołdem nie ma wspólnego - nie licząc jazdy przez Ku Słońcu (podobne wrażenia jak parchem po polu). Opel Zafira 2.0 2000r. i klękneła pompa wspomagania (domysły). Macie kogo polecić w Sz-nie kto dręczy maglownice, pompy, układy kierownicze? na pkt i pogoglowaniu kilka firm wyskoczyło ale do żadnej się nie dodzwoniłem.
GR '96

nissan7
Weteran bezdrozy

Re: wspomaganie w plaskatym

Postautor: nissan7 » śr 19 sty, 2011

Lusi&Adam pisze:auto nic z łofrołdem nie ma wspólnego - nie licząc jazdy przez Ku Słońcu (podobne wrażenia jak parchem po polu). Opel Zafira 2.0 2000r. i klękneła pompa wspomagania (domysły). Macie kogo polecić w Sz-nie kto dręczy maglownice, pompy, układy kierownicze? na pkt i pogoglowaniu kilka firm wyskoczyło ale do żadnej się nie dodzwoniłem.

kisiel

Lusi&Adam

Postautor: Lusi&Adam » śr 19 sty, 2011

dziekuje - na fajrant zajade do autoABC może coś wyczarują od ręki a potem będę szukał Kisiela - z tego co wiem to gdzieś na przecławiu.
Dziekuje za pomoc
GR '96

Awatar użytkownika
miastek
V-ce prezes 4x4 szczecin

Postautor: miastek » śr 19 sty, 2011

Jak nie ma wspomagania to prawdopodobnie padła pompa która w tym aucie występuje razem ze sterownikiem i zbiornikiem. Jest to pompa elektryczno-hydrauliczna i mieści się na ławie zewieszenia pomiędzy grodzią a silnikiem. Sprawdź najpierw poziom oleju i bezpiecznik przy akumulatorze (taki duży).
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler

student
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: student » śr 19 sty, 2011

W zafirze jest chyba normalna pompa ale ręki uciąć sobie nie dam.
Jeżeli jest to elektryk to spora kasa, jeżeli zwykła pompa to sprawdź czy jest olej, czy nie wycieka z pompy, możesz ją wymontować i zregenerują Ci ją w DROLL'u, niedaleko gszypowego warsztatu.

Lusi&Adam

Postautor: Lusi&Adam » pt 21 sty, 2011

w sumie doraźnie wystarczyło dolać oleju - całkiem nieźle bo 0,4L gdzie wchodzi coś koło 0,8 ... odpowietrzenie i inne pierdoły. Jest tylko problem - olej wycieka z przekładni hmmm oby tylko uszczelniacze bo nuufkasztuka 1,5k plnów.
GR '96

Awatar użytkownika
miastek
V-ce prezes 4x4 szczecin

Postautor: miastek » pt 21 sty, 2011

Jak brakowało tyle oleju to zaraz znów wycieknie. Oddaj przekładnie do regeneracji i po temacie. A tak wogóle jak masz diesla to zgłoś się do ASO bo chyba jeszcze przysługuje Ci kampania naprawcza na ławę zawieszenia może okazać się, że wymienią Ci ją na nową :wink:
Miastek Off-road GARAGE
Serwis, części, akcesoria 4X4
ESCAPE wyciągarki, zawieszenia, namioty dachowe
iKAMPER local dealer
iODPERFORMANCE local dealer
NOWY ADRES!!! WARZYMICE 18B
502 599 717
SuperPatrolSuper TURBOintercooler

student
Prawdziwy offrołdowiec

Postautor: student » pt 21 sty, 2011

Jak pompa będzie chodziła bez oleju to może sypnąć opiłkami do przekładni.
Regeneracja na pewno pomoże. Cieknie pewnie na wieloklinie od kierownicy?

Lusi&Adam

Postautor: Lusi&Adam » pn 24 sty, 2011

Miastku - ta przyjemność z ławą już nas spotkała. No byłem wzruszony że chcą wywalić 5k plnów bez wyciągania ich z mojej kieszeni. Co kto by nie mówił ja tam byłem zadowolony z serwisu - coprawda klimy nie zrobili i na eklektyka sieczeka tygodniami, ale jednak.
GR '96

Wróć do „Ludzie dla Ludzi”