kurde o co chodzi ,aż tak bieda do pupci złomiarzom zajrzała ?
W nocy z 20-21 ukradli mi przewód doprowadzający prąd do garażu o długości ok 10 mb. Koszt nowego w Castoramie podejrzewam to 50-60 zł.
Metale kolorowe, aż tak w cenie ???
Metale kolorowe, aż tak w cenie ???
autobusy i tramwaje.... GR Long
Re: Metale kolorowe, aż tak w cenie ???
Willi pisze:kurde o co chodzi ,aż tak bieda do pupci złomiarzom zajrzała ?
W nocy z 20-21 ukradli mi przewód doprowadzający prąd do garażu o długości ok 10 mb. Koszt nowego w Castoramie podejrzewam to 50-60 zł.
widać że nie długo bedą piłować latarnie na "wydrę" w środku dnia !
Niedaleko mnie zaczeli ściągać blaszany dach z kiosku ruchu nieczynnego od tygodnia (?!) Widać ktoś ich nakrył bo leży zwinięty na budce, ciekawe jak długo... plaga !
te kable to jeszcze pikuś ... fakt że metal kolorowy jest w cenie - w pracy zasłyszane - dwa lata temu w przeciągu jednej zimy zginęły dwie barki zimujące na takim cmentarzysku barek na Dziewokliczu ... wycieli je do powierzchni lodu i reszta poszła na dno! i musiało im to zając łądnych pare tygodni zabawy z palnikiem - a nikt nic nie widział i nie słyszał.
Willi - przykro że coś Wam zginęło, koszt żaden ale trzeba się nabiegać żeby to odkręcić - mi ostatnio w bloku regularnie bezpieczniki ktoś kradnie co niedziela
Willi - przykro że coś Wam zginęło, koszt żaden ale trzeba się nabiegać żeby to odkręcić - mi ostatnio w bloku regularnie bezpieczniki ktoś kradnie co niedziela
GR '96
A słyszeliście może o ludziach którzy namierzają i kradną kable poniemieckie? Mają dobre terenówki, wykrywacze metali, kopią parę dziur, przecinają kabel i wyciągają je autami/wyciągarkami.
Są tak bezczelni że ukradli kabel przed komendą w Dąbiu podczas prac remontowych jakiś rur, mają koguty, eleganckie stroje, wyglądają całkiem legalnie. Dobrze za to żyją i mają za to fajnie odpicowane bryki.
Są tak bezczelni że ukradli kabel przed komendą w Dąbiu podczas prac remontowych jakiś rur, mają koguty, eleganckie stroje, wyglądają całkiem legalnie. Dobrze za to żyją i mają za to fajnie odpicowane bryki.
mi miesiąc temu pociągnęli łącznie z 300m przedłużaczy 3faz, 1faz, i wyrznęli z kanału kable do lamp i kuźwa muszę kanał rozpitalac żeby nowy sznur położyć, bo kable miałem porobione w polkach na ścianie
a żeby było mało 2 dni później 28rusztowan warszawskich poszło, aż szkoda ze żaden ujec karku nie skręcił spadając ze stropu
a żeby było mało 2 dni później 28rusztowan warszawskich poszło, aż szkoda ze żaden ujec karku nie skręcił spadając ze stropu